02-07-2021

Dell stimuleert convergentie High Performance Computing, AI & Data Analytics

Deel dit bericht

Met de introductie van enkele nieuwe oplossingen wil Dell Technologies haar klanten helpen om de convergentie van high performance computing (HPC), Artificiële Intelligentie (AI) en data-analyse beter te beheren. Dell breidt tevens de HPC on demand-diensten en Dell EMC PowerEdge server accelerator ondersteuning uit om organisaties te helpen bij hun data-intensieve workloads, zoals genome sequencing of simulaties bij productontwikkeling.

"Terwijl AI met HPC en data-analytics steeds meer samenkomen, bevinden storage- en netwerkconfiguraties zich nog in silo’s. Hierdoor is het voor IT-teams een uitdaging om de vereiste middelen te voorzien voor de veranderde behoeftes", zegt Peter Manca, senior vice president Integrated Solutions bij Dell Technologies. "Met de Omnia open source software van Dell kunnen IT-teams het beheer van hun workloads die veel rekenkracht vragen drastisch vereenvoudigen, waardoor ze hun onderzoeks- en innovatieprojecten kunnen versnellen."

Omnia versnelt convergentie van workloads
Omnia is ontwikkeld in het eigen Dell Technologies HPC & AI Innovation Lab in samenwerking met Intel en met steun van de HPC-gemeenschap. De open-source software is ontworpen om de provisioning en het beheer van HPC, AI en data analytics workloads te automatiseren zodat men één enkele pool van flexibele middelen krijgt om aan de groeiende en uiteenlopende behoeften te voldoen.

De Omnia-software stack is een open source set van Ansible playbooks die het gebruik van geconvergeerde workloads versnellen met Kubernetes en Slurm, samen met zogenaamde library frameworks, diensten en applicaties. Omnia zet automatisch een softwareoplossing op elke server op basis van de use case - bijvoorbeeld HPC-simulaties, neurale netwerken voor AI, of in-memory grafische verwerking voor data-analyse - om de implementatietijd terug te brengen van weken tot enkele minuten. De samenwerking met en bijdrage van de HPC-community zijn belangrijk voor de uitbouw van Omnia. Zo heeft de Arizona State University Research Computing bij de ontwikkeling van Omnia nauw samengewerkt met het Dell Technologies HPC & AI Innovation Lab om gemengde workloads, waaronder simulaties, high throughput computing en machine learning (ML), beter te ondersteunen.

HPC on demand met VMware biedt op elk moment toegang tot infrastructuur
Dell Technologies breidt zijn HPC on demand-aanbod uit en ondersteunt nu ook VMware-omgevingen. Met HPC on demand en R Systems kunnen klanten vooruitstrevende infrastructuur gebruiken om aan hun piekbehoeften op het gebied van computing te voldoen wanneer ze die nodig hebben. Met de toevoeging van VMware Cloud Foundation, vCloud Director en vRealize Operations kunnen klanten een hybride cloudgebruiksmodel hanteren voor workloads die veel resources vragen, snel toegang krijgen tot HPC-middelen en betalen ze enkel voor wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben.

Geavanceerde cloud computing
Dell Technologies biedt nu NVIDIA A30 en A10 Tensor Core GPU's als optiemogelijkheden aan voor Dell EMC PowerEdge R750, R750xa en R7525 servers.
De NVIDIA A30 GPU's ondersteunen een breed scala aan zogenaamde AI-inferentie en mainstream enterprise compute-workloads, zoals conversational AI en computer vision. Met NIVIDA A10 GPU's kunnen klanten gemengde AI- en grafische workloads ondersteunen op een gemeenschappelijke infrastructuur, ideaal voor deep learning-inferentie en CAD-toepassingen. NVIDIA virtual GPU-software - virtuele desktops die worden gebruikt door ontwerpers, ingenieurs, kunstenaars en wetenschappers - draaien automatisch op het hoogste performantieniveau.

De Omnia-software is wereldwijd beschikbaar. HPC on demand met VMware zal dit kwartaal beschikbaar zijn.

Partners