14-06-2021

DataRobot biedt schaalbare integratie met Snowflake Snowpark

Deel dit bericht

DataRobot introduceert een nieuwe integratie met het data cloud-platform van Snowflake. Hiermee maakt het de functies van Snowflake's Snowpark beschikbaar voor DataRobot-gebruikers. De samenwerking helpt gezamenlijke gebruikers om snel modellen te ontwikkelen, te trainen en te implementeren door een geconfigureerde, volledig functionele omgeving te bieden voor Snowpark-gedreven modelontwikkeling. De integratie bouwt voort op de bestaande strategische samenwerking en integraties tussen DataRobot en Snowflake, met als doel elke organisatie in staat te stellen om AI succesvol in te zetten.

Hoewel investeringen in AI toenemen, worstelen organisaties met het daadwerkelijk in productie nemen van AI, door de productiekloof tussen data en machine learning-modellen. Naarmate het volume en de variëteit van data blijven toenemen, wordt de uitdaging om de voor modelontwikkeling benodigde data te verplaatsen naar de computing-omgeving van machine learning-modellen bovendien nog groter.

Om dit op te lossen, ontwikkelde DataRobot Portable Prediction Servers, waarmee organisaties elk DataRobot-model dichter bij hun productiedata kunnen brengen en kunnen integreren in bestaande pijplijnen en applicaties. Met Snowflake's aankondiging van Snowpark/Java UDF's (user-defined functions) kan DataRobot modellen rechtstreeks naar het data cloud platform van Snowflake brengen. De koppeling tussen Java UDF's en DataRobot Java Scoring Code elimineert de kloof tussen het productiemodel en de data, en stelt DataRobot-modellen in staat om in-database scoring uit te voeren binnen de Snowflake Data Cloud.

Door gebruik te maken van de kracht van Snowpark kunnen data-engineers, data scientists en ontwikkelaars coderen in de taal van hun keuze. Vervolgens kunnen workloads zoals ETL/ELT, datapreparatie en feature-engineering rechtstreeks binnen Snowflake's Data Cloud uitgevoerd worden, wat leidt tot betere prestaties, schaalbaarheid, en gelijktijdigheid met gehoste externe services. De toegevoegde mogelijkheden van Snowpark creëren een naadloze pijplijn voor in-database model scoring voor Code-Gen geschikte implementaties, op grote schaal.

DataRobot en Snowflake werken sinds 2018 samen om de kracht van geavanceerde, end-to-end enterprise AI en clouddata-inzichten voor klanten beschikbaar te maken. Recent werd DataRobot's Feature Discovery-mogelijkheid voor Snowflake-gebruikers geïntroduceerd.

Partners