19-05-2021

SAS breidt ondersteuning cloudproviders uit naar AWS en Google Cloud

Deel dit bericht

SAS breidt haar cloud-native oplossingen uit voor Amazon Web Services en Google Cloud, gevolgd door Red Hat OpenShift later dit jaar. Het is de volgende stap van SAS om geavanceerde analytics mogelijk te maken, daar waar klanten hun data opslaan. SAS Viya is al sinds november beschikbaar op het Microsoft Azure cloud platform. Dit is onderdeel van het strategisch partnership van SAS met Microsoft.

Analisten verwachten een aanzienlijke marktgroei voor de implementatie van big data- en analytics-software (BDA) in de public cloud. In het rapport Worldwide Big Data and Analytics Software Forecast 2020-2024 zegt IDC dat publieke cloudimplementaties in 2019 30,5 procent van de totale BDA-softwaremarkt vertegenwoordigden. Naar verwachting zullen deze groeien met een CAGR van 23,2 procent tot 2024, terwijl andere software-implementatiemethoden zoals on-premise afnemen. Deze trend is een indicatie dat organisaties die traag zijn met het invoeren van deze technologie het moeilijker krijgen dan early adopters.

"Onze klanten willen analytics in de cloud ", zegt Jay Upchurch, CIO van SAS. "We zijn trots op het baanbrekende werk dat we samen met Microsoft hebben verricht, maar we begrijpen natuurlijk dat klanten ook voorkeur kunnen hebben voor andere cloudproviders. Daarom stellen we onze klanten in staat om SAS Analytics eenvoudig en betrouwbaar in hun cloud omgevingen te laten draaien en ondersteunen we hen om het maximum uit hun huidige cloud-investeringen te halen." Upchurch voegt eraan toe dat de SAS Cloud draait in Microsoft Azure en in Q1 2021 een groei van 34 procent kende ten opzichte van een jaar eerder.

Betrokkenheid bij klanten
"Het afgelopen jaar konden met name bedrijven die de digitale transformatie al hebben omarmd zich makkelijk aanpassen aan de snel veranderende marktomstandigheden. En digitale transformatie vereist analytisch gestuurde beslissingen", zegt Bryan Harris, SAS Chief Technical Officer. "Door de uitbreiding van SAS Viya naar meer cloudproviders bieden we klanten de mogelijkheid om analytics overal in hun organisatie in te zetten."

“Een aantal Europese klanten nam deel aan ons testprogramma met SAS Viya in Microsoft Azure, de Google Cloud en op Amazon Web Services. Ze waren allemaal zeer lovend over de richting die SAS hiermee inslaat en zijn projecten gestart om hun huidige SAS-gebruikers naar de verschillende cloud-omgevingen te migreren” zegt Mathias Coopmans, EMEA Presales Manager Architecture & Cloud.

Klanten die met SAS Viya in de cloud werken zijn onder andere Axcess Financial, Banca Progetto, Center for Nonprofit Management, de COPD Foundation, Gavilon Group, Georgia-Pacific, Orlando Magic en de Universiteit van Texas.

Tags:

Cloud, Analytics, Viya

Company:

SAS

Partners