28-04-2021

Dataiku kondigt strategische investering van Snowflake aan

Deel dit bericht

Dataiku heeft een investering verkregen van Snowflake Ventures, de investeringstak van Snowflake. Samen leveren Dataiku en Snowflake enterprise-ready AI-mogelijkheden waarmee klanten eenvoudig en snel alle soorten data science-projecten kunnen bouwen, implementeren en monitoren, inclusief machine learning en deep learning.

Met Dataiku kunnen Snowflake-klanten beschikken over een unieke visuele interface en ervaring die samenwerking mogelijk maakt tussen een breed scala aan zakelijke gebruikers en datateams die gebruik kunnen maken van de Data Cloud om geautomatiseerde datapijplijnen, voorspellende analyses en AI-gestuurde toepassingen te creëren die worden aangedreven door Snowflake.

Sinds de aankondiging van een verbeterde samenwerking in november 2020 profiteren klanten van de krachtige combinatie van Snowflake's prestaties met Dataiku's mogelijkheden voor machine learning en modelbeheer. Daarnaast lanceerde Dataiku onlangs Dataiku Online with Snowflake, een compleet SaaS-aanbod van Dataiku dat vooraf is geïntegreerd met Snowflake voor een snelle integratie van klantgegevens en een snelle time-to-value. Verdere innovatie tussen Snowflake en Dataiku zal gezamenlijke klanten in staat stellen snel toegang te krijgen tot clouddata die cruciaal zijn voor het creëren van krachtige AI-gestuurde applicaties en processen.ie.

De investering en het partnerschap zullen verder worden versterkt via Snowpark, de ontwikkelaarservaring in Snowflake. Snowpark, dat zich momenteel in preview bevindt, zal data engineers, data scientists en ontwikkelaars in staat stellen om code te schrijven in talen zoals Scala, Java en Python met behulp van vertrouwde programmeerconcepten, en vervolgens workloads uit te voeren zoals datatransformatie en data preparation op Snowflake.

Partners