15-04-2021

DataStax cloudmigratietool verplaatst workloads van Cassandra naar Astra

Deel dit bericht

DataStax heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe Zero-Downtime Cloud Migration tool waarmee organisaties naadloos en zonder downtime live data van zelfbeheerde Apache Cassandra instances kunnen migreren naar DataStax Astra, de volledig beheerde serverloze Cassandra oplossing.

De schaalbare Apache Cassandra open source database wordt vaak gebruikt voor workloads die enorme hoeveelheden gegevens moeten leveren met een extreem hoge betrouwbaarheid. Veel Cassandra productieapplicaties zijn dan ook bedrijfskritisch, staan altijd aan en downtime is geen optie. Met de nieuwe migratietool van DataStax kunnen ondernemingen eenvoudig live productie Cassandra of DataStax Enterprise workloads migreren naar de DataStax Astra database-as-a-service, om snel en eenvoudig te profiteren van kostenbesparingen en andere voordelen van de volledig beheerde, serverloze Cassandra-oplossing.

Uit een recente studie van industrie-analistenbureau GigaOm blijkt dat bedrijven tot 76 procent kunnen besparen op de driejarige total cost of ownership (TCO) door een serverless Cassandra-aanbod te gebruiken in plaats van zelfbeheerde Cassandra-clusters.

Volgens Ed Anuff, DataStax chief product officer,benadrukt de studie van GigaOm de kostenbesparingen die kunnen worden bereikt door gebruik te maken van een beheerde, serverloze Cassandra-database. “Met onze nieuwe migratietool willen we het voor elke onderneming en ontwikkelaar zo pijnloos mogelijk maken om te gaan profiteren van Astra's pay-as-you-go prijsstelling, multi-cloud flexibiliteit en cloud-native agility."

DataStax Astra is een open, multi-cloud serverless DBaaS. Met Astra betalen bedrijven alleen voor de resources die ze verbruiken (bijvoorbeeld reads, writes en storage), in plaats van dat ze een database moeten dimensioneren en betalen door piekgebruik te voorspellen. Astra kan de ontwikkeling van applicaties versnellen, operations stroomlijnen en TCO-besparingen tot 76 procent opleveren ten opzichte van niet-serverloze database workloads, zo blijkt uit het onderzoek van GigaOm.

De DataStax Zero-Downtime Migration tool is gratis beschikbaar en wordt geleverd bij elk DataStax Astra abonnement.

Partners