29-03-2021

PQR introduceert Workspace Security as a Service

Deel dit bericht

IT-dienstverlener PQR uit Utrecht introduceert de dienst Workspace Security as a Service. Met Workspace Security as a Service beschermt PQR voor een vast bedrag per maand werkplekken tegen digitale dreigingen door het beheer uit handen te nemen en werkplekken 24x7 te monitoren en te testen. Deze dienst heeft PQR ontwikkeld in samenwerking met strategische partners ESET Nederland en Northwave en is beschikbaar in drie opties.

“Veiligheid van werkplekken is altijd al belangrijk geweest. De Covid-19-crisis zorgt hierbij  voor extra urgentie, omdat heel veel meer mensen vanuit huis werken dan voorheen”, zegt Marijke Kasius, CEO van PQR. “Systemen moeten voorzien zijn van de juiste technologie en de laatste updates moeten erop draaien. Dit is een proces dat continu aandacht en beheer vraagt. Ook aan de kant van de klant moeten keuzes gemaakt worden op het gebied van security. Onze ervaring is echter dat de meeste organisaties daar niet voldoende aandacht kunnen aanbesteden of simpelweg niet weten hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun systemen veilig blijven. De kosten van een security-incident kunnen echter flink oplopen en dat zal de komende jaren niet veranderen.”  

Veel organisaties hebben moeite om een keuze te maken uit de vele (security-)diensten die beschikbaar zijn in de markt. Met de dienst Workspace Security as a Service biedt PQR organisaties een antwoord in deze zoektocht met goede security op werkplekniveau en een aanbod voor de specifieke behoeftes van organisaties.  

Optimale basisbeveiliging
Workspace Security as a Service maakt onderdeel uit van SpaceHub, het modulaire hybride multi cloud-platform van PQR voor advies, implementatie en beheer van moderne datacenteroplossingen en werkplekken. De dienst is ontwikkeld en wordt geleverd in samenwerking met partners ESET Nederland en Northwave en bestaat uit drie elementen die gezamenlijk een totaalpakket vormen voor optimale basisbeveiliging van werkplekken: Endpoint Protection, Security Operations Center en Penetration Test.

Company:

PQR

Partners