26-03-2021

Dell geeft AI en Edge Computing boost met PowerEdge servers

Deel dit bericht

Dell Technologies introduceert met de Dell EMC PowerEdge-serverportfolio de volgende stap in dataverwerking. Deze servers van Dell Technologies maken de weg vrij naar een autonome infrastructuur om een efficiëntere IT te bieden, Artificiële Intelligentie te omarmen en een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar IT aan de edge.

Autonome dataverwerking helpt klanten om in de toekomst een automatisch geïmplementeerde, automatisch geprovisioneerde en automatisch beheerde infrastructuur te realiseren. Vandaag de dag kunnen PowerEdge-servers en systeembeheer gemiddeld al tot 85% tijdsbesparing opleveren en via automatisering tientallen tussenstappen in het proces elimineren.

Deze PowerEdge-servers zijn uitgerust met PCIe Gen 4.0 - waarmee de verwerkingsprestaties ten opzichte van de vorige generatie worden verdubbeld - en maximaal zes acceleratoren per server om de meest veeleisende, data-intensieve workloads te ondersteunen. Deze technologieën, in combinatie met de autonome intelligentie van PowerEdge, maken dit het meest AI-enabled PowerEdge-portfolio tot nu toe, waardoor organisaties sneller kunnen anticiperen en inspelen op hun behoeften.

Dit portfolio bevat twee gloednieuwe, voor accelerators geoptimaliseerde servers:
- De PowerEdge XE8545-server is een krachtpatser voor AI-workloads en voedt de nieuwste HPC Ready Solution for AI and Data Analytics. Hierdoor wordt het eenvoudiger om AI-, analytics- en advanced computing-workloads op één systeem uit te voeren. De PowerEdge XE8545 combineert tot 128 cores van de derde generatie AMD EPYC-processoren, vier NVIDIA A100 GPU's en een geoptimaliseerd vermogen van NVIDIA's vGPU-software in een dual socket, 4U rack server.
- De PowerEdge R750xa-server, gebouwd om de prestaties te versnellen, levert zogenaamde GPU-dense prestaties voor machine learning training, inferencing en AI, waaronder de onlangs aangekondigde NVIDIA AI Enterprise-softwaresuite voor VMware vSphere 7 Update 2. De 2U-server met dual socket wordt aangedreven door de derde generatie Intel Xeon Scalable-processors en ondersteunt maximaal vier dubbele GPU's en zes enkelvoudige GPU's.

Partners