11-03-2021

Hogeschool Utrecht start deeltijdopleiding Data Management & Business Intelligence

Deel dit bericht

Vanaf september 2021 biedt Hogeschool Utrecht (HU) de nieuwe deeltijd bacheloropleiding Data Management & Business Intelligence aan. Als eerste Nederlandse hogeschool leidt de HU studenten op die vanuit een holistische visie naar datamanagement kijken.

de HU wil met de opleiding inspelen op de groeiende vraag naar bruggenbouwers tussen data, ICT en management. Bij de opleiding Data Management & Business Intelligence wordt gebruikgemaakt van de Data Management Body Of Knowledge (DMBoK): de internationale standaard voor het eenduidig en goed communiceerbaar omgaan met alle aspecten van data. DMBoK is vastgesteld door The Data Management Association International (DAMA-I): een wereldwijde community van data management professionals. De HU en DAMA Nederland zijn een alliantie aangegaan waardoor de nieuwste kennis en kunde op het gebied van data management en business intelligence zijn geborgd in deze nieuwe HBO-deeltijdopleiding.

Deelnemers volgen een lesdag per twee weken en brengen de theorie direct in hun werkomgeving in de praktijk. In 2024 worden de eerste afgestudeerde Data Management & Business Intelligence specialisten afgeleverd aan de arbeidsmarkt.

Meer informatie over de opleiding

Partners