04-03-2021

Cegeka Data Solutions gaat van start in Nederland

Deel dit bericht

De integratie van de in mei 2020 door Cegeka overgenomen dataspecialist Finavista is voltooid. Per 1 maart gaat Finavista verder als Cegeka Data Solutions, waarin alle datagerelateerde activiteiten van Cegeka in Nederland zijn gebundeld. Hiermee speelt Cegeka in op de toenemende vraag naar datagerelateerde diensten en oplossingen.

Door de integratie biedt Cegeka in Nederland - in België is de organisatie al langer actief - nu diensten en oplossingen op het gebied van data, applicaties en infrastructuur, de ICT-drie-eenheid voor elk bedrijf. Het is de ambitie van Cegeka Data Solutions om binnen nu en 2025 tot de top 5 data-specialisten in Nederland te behoren. Op termijn moet het portfolio ook beschikbaar komen in de overige landen waarin Cegeka actief is.

Cegeka Data Solutions biedt een uitgebreid datageoriënteerd portfolio voor een breed scala aan organisaties van middelgrote organisaties tot enterprises. Het portfolio bestaat uit diensten en oplossingen op het gebied van data engineering, data governance, Business Intelligence en data science. De integratie van Finavista brengt 18 jaar ervaring met datakwaliteit, data governance en datamigratie, met name bij financiële instellingen en in de distributiesector. Deze diepgaande ervaring kan nu ook worden ingezet binnen andere focus-sectoren van Cegeka: gezondheidszorg en overheid.

Cegeka Data Solutions wil oplossingen over de gehele breedte aanbieden, van het ontsluiten en valideren van data tot en met het bouwen van datawarehouses, de implementatie van management dashboards en de toepassing van artificial intelligence. Samen met de Cegeka-onderdelen Applications, Cloud Enablement, Cyber Security en Digital Workplace, bedient Data Solutions klanten volledig in hun ontwikkeling naar een data gedreven organisatie.

Cegeka is Microsoft Gold Partner voor Data Analytics.

Partners