24-02-2021

Wortell neemt Sigma Data over

Deel dit bericht

Sigma Data Consulting (SDC) is door Wortell overgenomen. SDC is Data & AI specialist met meer dan 50 Business Intelligence, Data Science, Advanced Analytics en Big Data specialisten. Wortell is Microsoft system integrator, opgericht in 1997 en heeft 340 mensen in dienst.

De nieuwe Wortell/SDC organisatie kan haar klanten integraal bedienen met Data architectuur, een schaalbare onderliggende Azure infrastructuur en de analyse en presentatie ervan. Na de overname bestaat Wortell uit bijna 400 medewerkers. SDC is aanbieder in Business Intelligence, Analytics en Big Data. Ze zijn gespecialiseerd in het efficiënt en effectief ontsluiten, koppelen, integreren en visualiseren van data. SDC heeft een specialisme in het Microsoft werkveld en ondersteunt ook Snowflake en TimeXtender.

Beide organisaties versterken elkaar. Wortell versterkt SDC als specialist voor het inrichten, beheren en beveiligen van Microsoft Azure met een smart data platform, SDC doordat ze daar bovenop een Data infrastructuur en inzichten kan bouwen. SDC is in 2014 opgericht door Bart Brolsma en Vincent Wylenzek en is gevestigd in Huizen. “Wortell en SDC vullen elkaar uitstekend aan. SDC bestaat uit een club zeer ervaren professionals met een primaire focus op data engineering, data science, data visualisatie, BI en beheer. Vanuit Sigma Data Learning verzorgen we opleidingen en trainingen in ons vakgebied.  Door de integratie met Wortell krijgen onze professionals de kans om hun kennis verder te ontwikkelen, kunnen we gavere en grotere projecten aan, gaan we actief aan de slag met productontwikkeling en creëren we een enorme meerwaarde aan beide kanten!“ zegt Vincent Wylenzek, algemeen directeur bij SDC.

Partners