19-02-2021

Databricks maakt platform internationaal beschikbaar op Google Cloud

Deel dit bericht

Databricks en Google Cloud hebben een partnerschap aangekondigd, waardoor het Databricks platform wereldwijd beschikbaar wordt op Google Cloud. Dankzij het partnerschap kunnen organisaties Databricks gebruiken om op het internationale en schaalbare netwerk van Google Cloud een lakehouse op te zetten voor data engineering, data science, machine learning en analytics.

Databricks op Google Cloud integreert met het open Google BigQuery platform en maakt gebruik van Google Kubernetes Engine (GKE). Hierdoor kunnen klanten Databricks voor het eerst inzetten in een volledig gecontaineriseerde cloudomgeving. Deze geïntegreerde oplossing geeft organisaties AI-gedreven inzichten, verbetert de besluitvorming en versnelt uiteindelijk hun digitale transformaties met datagedreven applicaties.

Internationaal opererende bedrijven willen applicaties snel kunnen implementeren en, afhankelijk van hun behoeften, soepel kunnen op- en afschalen. Met Databricks op Google Cloud kunnen klanten het Databricks platform snel beschikbaar stellen op het wereldwijde netwerk van Google Cloud, met de geavanceerde controles voor beveiliging en gegevensbescherming die vereist zijn voor sterk gereguleerde sectoren, en met de wendbaarheid om het gebruik aan te passen op basis van de behoeften van het bedrijf. Klanten kunnen Databricks snel implementeren vanuit de Google Cloud Marketplace, wat de inkoop, provisioning van gebruikers, Single Sign-On en uniforme facturering vereenvoudigt.

Analyses met Databricks, BigQuery en Google AI Platform
Databricks op Google Cloud is sterk geïntegreerd met Google BigQuery, waardoor klanten vrij zijn in hun keuze van data analytics-diensten. Met deze integratie kunnen klanten hun bestaande Databricks lakehouse-mogelijkheden die al op Google Cloud draaien uitbreiden. Google BigQuery kan op deze manier worden ingezet om data-analyse te vereenvoudigen en datagebruik te intensiveren, zodat nieuwe datagedreven bedrijfsmodellen en kansen ontstaan.

Unieke integraties tussen Databricks en Google Cloud zijn onder meer:
• Integratie van Databricks met de analytics oplossingen van Google Cloud. Hierdoor hebben klanten de mogelijkheid om AI-gedreven inzichten eenvoudig uit te breiden met data lakes, data warehouses en meerdere business intelligence (BI) tools.
• Kant-en-klare verbindingen om Databricks naadloos en snel te integreren met BigQuery, Google Cloud-opslag, Looker en Pub/Sub.
• Snelle en schaalbare modeltraining met AI Platform met behulp van de data workflows gemaakt in Databricks; vereenvoudigde implementatie van modellen gebouwd in Databricks met behulp van AI Platform Prediction.

Gecontaineriseerde Databricks deployments
Databricks op Google Cloud is de eerste containergebaseerde implementatie van Databricks in de cloud. Steeds vaker zijn Kubernetes en containers het officieuze orkestratiesysteem van enterprise workloads en applicaties die in de cloud draaien. Databricks op Google Cloud is gebouwd op GKE. Dit is Google Clouds veilige, beheerde Kubernetes-dienst die containergestuurde implementaties van Databricks in de cloud ondersteunt. Door GKE als operationele omgeving te gebruiken, heeft Databricks toegang tot managed services voor security, netwerkbeleid en rekenkracht. Dit voegt voor klanten veel waarde toe aan Databricks analytics-, AI- en ML-mogelijkheden. Daarnaast vergroot Databricks met GKE zijn wendbaarheid en de mogelijkheid om nieuwe features snel, op schaal en tegen lagere kosten uit te brengen.

Ondersteuning van open source innovatie en partnerschap
Databricks en Google Cloud streven beiden naar open innovatie en open source. In dit nieuwe partnerschap blijven de twee bedrijven de open source gemeenschap ondersteunen en open innovatie en samenwerking aanmoedigen. De samenwerking maakt het voor gezamenlijke klanten eenvoudiger open source-technologieën te bouwen.
Diverse leden van ons gezamenlijke ecosysteem van partners hebben inmiddels toegezegd te zorgen voor naadloze integraties met Databricks op Google Cloud, waaronder Accenture, Cognizant, Collibra, Confluent, Deloitte, Fishtown Analytics, Fivetran, Immuta, Informatica, Infoworks, Insight, MongoDB, Privacera, Qlik, SADA, SoftServe, Slalom, Tableau, TCS, Trifacta en andere.

Partners