16-02-2021

Dataiku versterkt Benelux-team onder nieuwe sales director Jurriaan Krielaart

Deel dit bericht

Dataiku heeft Jurriaan Krielaart aangesteld als sales director voor de Benelux. Ook zijn er deze maand vijf nieuwe teamleden aan het Benelux-team toegevoegd. De snelle groei van het team laat zien dat steeds meer bedrijven in de Benelux-regio de waarde van AI en ML voor het concurrentievermogen van hun organisatie onderkennen.

Jurriaan Krielaart wordt verantwoordelijk voor de bestaande en toekomstige activiteiten van Dataiku in de Benelux. Hiervoor werkte Krielaart als territory director Noord-Europa bij MarkLogic, een softwarebedrijf dat NoSQL-databases voor enterprise-bedrijven ontwikkeld. Ook Lars van Meegen is sinds het begin van dit jaar werkzaam bij Dataiku in de nieuwe rol van partner directeur. Daarnaast zijn Hailey Shutkowski (directeur solutions engineering), Nina Birarda (strategic account executive), Frank de Beer (senior account executive) en Sammy Webster (account executive) deze maand bij Dataiku begonnen. Zij zullen het nu negenkoppige team ondersteunen bij het verder uitbreiden van de dienstverlening in specifieke sectoren, waaronder manufacturing, fast moving consumer goods, banking en overheid.

Volgens Jurriaan Krielaart volgen de ontwikkelingen op het gebied van AI en ML zich in een moordend tempo op. “Het is zeer interessant om te zien hoe bedrijven AI op een slimme manier inzetten en waardevolle inzichten aan de data kunnen onttrekken. Bovendien is het verantwoord omgaan met data en het zorgvuldig gebruik van algoritmes een hot item. Dataiku kan hier een waardevolle bijdrage aan leveren zowel met ons platform als met de kennis die we hebben over het inrichten van teams en processen binnen organisaties.”  

Partners