12-02-2021

Doculayer.ai behaalt ISO 27001-certificering

Deel dit bericht

Doculayer.ai, leverancier van Intelligente Document Processing oplossingen op basis van artificial intelligence, heeft de ISO 27001-certificering behaald. ISO 27001 is een bekende standaard op het gebied van security. Door te voldoen aan de eisen van de standaard toont Doculayer.ai aan te voldoen aan de strengste normen voor databeveiliging en privacywetgeving.  

Volgens directeur en mede-oprichter Wim van Dam van Doculayer.ai markeert de certificering een nieuwe stap in de ontwikkeling van zijn bedrijf. “We kunnen onze klanten en partners hiermee laten laten zien dat we bij Doculayer.ai prioriteit geven aan hoogwaardig beveiligingsbeheer en een verifieerbare benadering van informatiebeveiliging.”

Optimaliseren databeveiliging
Om de certificering te verkrijgen, heeft Doculayer.ai de afgelopen maanden de processen voor databeveiliging verder geoptimaliseerd, het beveiligingsbeleid verbeterd en een eigen Information Security Management System (ISMS) opgezet. Doculayer.ai ontving de certificering na de voltooiing van een intensieve vijfdaagse audit. TÜV Nederland was verantwoordelijk voor het certificeringsproces.

ISO 27001
De ISO 27001-standaard bevat richtlijnen over hoe organisaties hun informatie en data moeten beheren. Organisaties die voldoen aan de ISO 27001-criteria hebben alle benodigde voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat gegevens in de organisatie veilig en vertrouwelijk worden opgeslagen en integer worden behandeld. Daarnaast bevat ISO 27001 ook vereisten voor het opzetten en implementeren en onderhouden van een Information Security Management System (ISMS) binnen de context van de organisatie. Ook betekent de certificering dat de 24/7 beschikbaarheid van software en systemen is gegarandeerd.

Partners