10-02-2021

DataRobot opent vestiging in Amsterdam

Deel dit bericht

DataRobot, leverancier van een enterprise AI-platform, betreedt de Nederlandse markt en opent een kantoor in Amsterdam. Het platform, met end-to-end automatisering voor bouw, implementatie en beheer van  machine learning-modellen, wil data science breder toegankelijk maken.

DataRobot is een Amerikaanse bedrijf, opgericht in 2012, en onder meer actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Oekraïne, Singapore en Japan. Sinds de start van DataRobot is er meer dan 750 miljoen dollar in het bedrijf geïnvesteerd. DataRobot wordt inmiddels gewaardeerd op 2,8 miljard dollar en werkt voor veel Fortune 500-ondernemingen. Inmiddels zijn er meer dan twee miljard machine learning-modellen gebouwd op het cloud-platform.

DataRobot heeft de afgelopen jaren verschillende bedrijven overgenomen, zoals Nutonian, Nexosis, Cursor, ParallelM en Paxata. Om de ambitieuze groeiplannen van DataRobot in Nederland vorm te geven is Joep Gerrits aangesteld als country lead. Voorheen was hij verantwoordelijk voor sales bij Appdynamics en daarvoor was hij werkzaam bij Oracle.

Partners