10-02-2021

Collibra neemt datakwaliteitspecialist OwlDQ over

Deel dit bericht

Collibra heeft de overname aangekondigd van OwlDQ, leverancier van voorspellende datakwaliteitssoftware. OwlDQ gebruikt machine learning om anomalieën in gegevens te detecteren, automatisch regels voor gegevenskwaliteit te genereren en replicatiefouten op te lossen.

De integratie van OwlDQ in de Collibra Data Intelligence Cloud introduceert een nieuw aanbod, Collibra Data Quality, waarmee organisaties datakwaliteitsworkflows kunnen centraliseren en automatiseren om te voldoen aan wereldwijde regelgeving en hun data- en analyseprocessen binnen de onderneming kunnen stroomlijnen.

Volgens Jim Cushman, Chief Product Officer bij Collibra, is datakwaliteit een integraal onderdeel van Data Intelligence. “Slechte datakwaliteit is een belangrijke reden waarom organisaties hun data niet vertrouwen. Samen zullen Collibra en OwlDQ organisaties een enkel, cloudgebaseerd systeem van betrokkenheid bieden om data governance, data privacy, data catalog, data lineage en nu continue datakwaliteit te verenigen."

Veel bedrijven missen de basis van de gegevenskwaliteit die nodig is om op een schaalbare manier te reageren op de eisen van regelgeving en bedrijfsanalyses. Zonder dit systeem zitten organisaties vaak vast in het handmatig schrijven en beheren van regels, beperkte dataconnectiviteit en een geïsoleerde kijk op datakwaliteit. Dit kan resulteren in enorm productiviteitsverlies en dure boetes als gevolg van regelgevingsrisico's en non-compliance, samen met een aanzienlijk potentieel inkomstenverlies.

"We hebben geavanceerde machine learning oplossingen ontwikkeld om uitgebreide uitdagingen op het gebied van gegevenskwaliteit aan te pakken, zoals profilering, regels, gegevensafstemming en het ontdekken van verborgen gegevensrelaties. Met de voorspellende datakwaliteit van OwlDQ kunnen bedrijven het complexe en foutgevoelige handmatig regels schrijven sterk verminderen, hun data- en analyseprocessen stroomlijnen en vertrouwde bedrijfsresultaten versnellen, zegt Kirk Haslbeck, oprichter en CEO van OwlDQ, die zal dienen als vice-president engineering bij Collibra. "We zijn verheugd om OwlDQ samen te brengen met de Collibra Data Intelligence Cloud om een uniforme, schaalbare oplossing te bieden over diverse databases, bestanden en streams met uitgebreide self-service datakwaliteit via ML-aangedreven datakwaliteitregels.”

Partners