14-01-2021

Provincie Noord-Brabant kiest voor BI-ondersteuning van Ensior

Deel dit bericht

De Provincie Noord-Brabant en Ensior zijn een raamovereenkomst aangegaan voor het leveren van diensten op het gebied van zowel SAP BusinessObjects als Microsoft Power BI. Ensior is daarmee opnieuw een leverancier van keuze en een aanspreekpunt voor de provincie op het gebied van Business Intelligence.

De provincie gebruikt dagelijks rapportages en dashboards die inzicht bieden in processen en prestaties van de organisatie. De inzichten die deze honderden rapportages en dashboards verschaffen, helpen de provincie bij het nemen van kleine en grote beslissingen. De afgelopen jaren vertrouwde de provincie hiervoor vooral op het Business Intelligence portfolio van softwareleverancier SAP. Binnen de organisatie ontdekten echter steeds meer afdelingen en medewerkers ook de gebruiksvriendelijkheid, het gemak en de snelheid van Microsoft Power BI. In de zomer van 2020 besteedde de provincie daarom het technische beheer van de rapportage omgeving, het ontwikkelen van én adviseren op het gebied van beide BI-tools aan. Eind 2020 werd bekend dat Ensior deze aanbesteding gewonnen heeft.

Martine Couwenberg, opdrachtnemer bij de provincie Noord-Brabant, is blij met de voortzetting van de samenwerking met Ensior. "De provincie heeft een grote behoefte aan inzicht en informatie. Samen met Ensior hopen we aan deze behoefte te kunnen voldoen en ook door te ontwikkelen."

Experts in BI van SAP en Microsoft
De opdracht past precies bij Ensior. “Enerzijds hebben wij een lang track-record op het gebied van SAP BusinessObjects”, zegt Sander Honig, Commercieel Manager en mede-eigenaar van Ensior. “Anderzijds richten wij ons heel nadrukkelijk op het BI-portfolio van Microsoft. Naast het SAP Silver Partnership zijn wij niet voor niets Microsoft Gold Partner op het vlak van Analytics.” Deze voor Nederland unieke combinatie droeg bij aan de keuze voor Ensior. “Wij ondersteunen de provincie al meer dan 11 jaar op het gebied van SAP BusinessObjects. Daardoor kennen wij de organisatie inmiddels heel goed. De optelsom van onze expertise en ervaring maakte Ensior de juiste partij voor deze opdracht. We zijn ontzettend blij met het vertrouwen dat de provincie opnieuw in ons stelt.”

Partners