04-01-2021

Fivetran breidt integratie met Databricks uit

Deel dit bericht

Fivetran, leverancier van geautomatiseerde data-integratie, biedt verbeteringen in de integratie met Databricks, waarmee het strategische partnerschap van het bedrijf werd uitgebreid. Productverbeteringen gericht op Delta Lake en de Lakehouse-architectuur met SQL Analytics versnellen de time-to-value voor klanten. Updates omvatten nieuwe gebruiksvriendelijke functies voor installatie, dbt-pakketten en orkestratie-integratie voor geavanceerde transformaties, en de history mode om de analyse van historische gegevens voor Databricks te vergemakkelijken.

Fivetran, dat onderdeel is van Databricks’ 'Data Ingestion Network, laadt en onderhoudt automatisch de pijplijn van onbewerkte gegevens in ready-to-query formaten, zodat data analisten, data engineers en data scientists meer tijd en middelen kunnen besteden aan analyse, data science en machine learning toepassingen.

Met SQL Analytics stelt Databricks data-analisten in staat om workloads uit te voeren op een data lake die voorheen alleen met een datawarehouse konden worden aangepakt. De ondersteuning van Fivetran voor SQL Analytics stelt data-analisten en BI-gebruikers in staat end-to-end datapijplijnen te bouwen op hun lakehouse-architectuur in Databricks. Fivetran is van plan haar data writer en transformaties uit te breiden met SQL Analytics. SQL Analytics zal naar verwachting gelijktijdigheid bieden voor Delta Lake, een cruciale mogelijkheid voor ondernemingen die een groot aantal BI-gebruikers bedienen.

Fivetran automatiseert data-integratie met een volledig beheerde extract-load-transform (ELT) architectuur, terwijl Databricks opslag en rekenkracht scheidt, wat op grote schaal kostenbesparingen oplevert voor bedrijven om een breed scala aan data-analyse, data science en machine learning use cases in te zetten.

Partners