22-12-2020

Atos neemt Managed Security Service Provider Motiv ICT Security over

Deel dit bericht

Atos heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie van Motiv ICT Security, onafhankelijk aanbieder van Managed Security Services in Nederland. De overname versterkt de positie van Atos als de op twee na grootste leverancier van Managed Security Services ter wereld. Ook stelt deze overname haar in staat activiteiten gericht op het identificeren van en ingrijpen bij cybersecurity-dreigingen uit te breiden.

Bovendien is het Security Operations Center van Motiv - dat aan de hoogste internationale standaarden voldoet en onafhankelijk is gecertificeerd - een belangrijke versterking van Atos’ omvangrijke internationale SOC-netwerk dat een belangrijk fundament is onder haar cybersecurity-strategie.

Atos breidt haar organisatie uit met ruim 180 cybersecurity experts van Motiv en integreert ook de Motiv Academy, die bekendstaat vanwege haar vermogen nieuw talent te werven op het gebied van het operationeel beheer van SOC’s. Dankzij deze acquisitie krijgt Atos daarnaast beschikking over aanvullende kennis van lokale markten en de expertise van zeer ervaren MSS-specialisten die veel toegevoegde waarde bieden aan de activiteiten van Atos en haar in staat stellen klanten nog beter te ondersteunen.

Tegelijkertijd kunnen klanten van Motiv profiteren van Atos' diepgaande expertise op het gebied van digitale transformaties. Het klantenbestand van Motiv bestaat uit meer dan honderd grote en middelgrote organisaties in de publieke sector, de juridische en financiële dienstverlening en de gezondheidzorg. Ook stelt de overeenkomst Motiv in staat haar aanwezigheid in Nederland en Noord-Europa te versterken. Motiv zal ook kunnen profiteren van recente investeringen van Atos in het Managed Detection and Response-platform AIsaac, waardoor zij haar Nederlandse klanten kan ondersteunen met hoogwaardige technologie. Motiv, dat in 1998 is opgericht en waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in IJsselstein, is in Nederland marktleider in MSS en Security Operation Center services.

Naar verwachting wordt de overeenkomst tussen Atos en Motiv in het eerste kwartaal van 2021 officieel van kracht.

Partners