04-12-2020

Itzos en ITvisors bundelen krachten bij ontwikkeling zorginformatiesystemen

Deel dit bericht

De IT-dienstverleners Itzos en ITvisors gaan nauw samenwerken en voegen hun activiteiten voor de zorgsector samen in een nieuw bedrijf onder de naam Itzos. Directeur van de onderneming met als specialisme informatievoorziening in de zorg is Mark van Dijk.

Bij de gezamenlijke onderneming, gevestigd in Vianen, werken vanaf de oprichting ruim 25 mensen. Mark van Dijk ziet dit aantal snel toenemen onder invloed van de maatschappelijke en technische veranderingen die zich in rap tempo in de zorgsector voltrekken.

”Programma’s zoals MedMij, VIPP en InZicht hebben ertoe geleid dat alle disciplines binnen de zorgsector nu meer dan ooit doordrongen zijn van de noodzaak tot samenwerken en het adequaat delen van informatie met elkaar en ook met hun patiënten/cliënten”, zegt Van Dijk. ”Samen met ITvisors hebben wij ons inmiddels bewezen bij meer dan 25 organisaties in de zorg, variërend van ziekenhuizen, regionale samenwerkingsorganisaties, laboratoria, gehandicaptenzorg, instellingen voor ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Onze aanpak kenmerkt zich door een gedegen kennis van primaire zorgprocessen en het inrichten van doelmatige IT-oplossingen op basis van open standaarden. Bij ons kunnen zorginstellingen terecht voor oplossingen en services op basis van flexibele contracten”.

Bart Terwisse, Commercieel Directeur van ITvisors, merkt op dat de belangrijkste inbreng van de fusiepartners bestaat uit expertise op het gebied van innovatieve en bewezen technologie van InterSystems. ”Door het veilig en effectief koppelen van databronnen en applicaties kunnen zorgverleners een geweldige efficiencyslag maken. Daarmee creëren zij dataverzamelingen die realtime inzicht bieden in de actuele situatie. Daarnaast leent deze data zich uitstekend voor het maken van grondige en betrouwbare analyses. Zorgverleners houden met onze oplossingen de regie over hun eigen data. Dat is belangrijk nu zij in toenemende mate ook patiënten en cliënten toegang bieden tot hun dossiers en persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO). Voor het ontsluiten van deze PGO’s is het MedMij KoppelPunt (MKP) ontwikkeld conform het MedMij afsprakenstelsel. Tevens biedt Itzos de zogenaamde DVZA rol (DienstVerlener ZorgAanbieder) als een service aan”.             

Robert Eggermont, Sales Manager InterSystems Nederland is zeer content met de krachtenbundeling van twee van zijn belangrijke partners. ”Met hun daadkracht en expertise kunnen zij niet alleen op tijd en binnen budget projecten opleveren, maar zijn zij ook in staat het beheer op een professionele wijze op zich te nemen. InterSystems biedt de HealthShare productfamilie als oplossing voor ziekenhuizen, GGZ, regionale samenwerkingsorganisaties en andere zorginstellingen. Daarnaast is InterSystems IRIS een compleet cloud first dataplatform met onder meer een module waarmee op basis van machine-learning krachtige applicaties zijn te bouwen die data en applicatiesilo’s met elkaar verbinden. Met Itzos als onze grootste implementatiepartner kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan verdere innovaties in de zorg in Nederland ”, aldus Robert Eggermont.

Partners