30-11-2020

Planalyse voegt data storytelling van Toucan Toco toe aan portfolio

Deel dit bericht

Planalyse, leverancier van oplossingen voor financiële planning en analytics, heeft een samenwerking gesloten met Toucan Toco, specialist in data storytelling. Door data storytelling van Toucan Toco aan het portfolio toe te voegen kunnen klanten van Planalyse nog meer waarde halen uit hun tools voor financiële planning en organisatiebreed datagedreven beslissingen maken. De samenwerking wordt uitgerold in de Benelux, Spanje en Portugal.

Planalyse helpt bedrijven met het moderniseren van hun financiële planning en analyses en zag dat de rapporten en dashboards die geleverd worden door oplossingen als Workday Adaptive Planning niet langer toereikend zijn. “Klanten willen niet alleen maandelijkse rapporten, maar realtime informatie, benchmarking en mobiele toegankelijkheid. Ook bleken de datavisualisaties van Workday Adaptive te complex om de inzichten te krijgen die onze klanten nodig hebben”, zegt André Remmelzwaan, CEO van Planalyse.

Daarom zocht Remmelzwaan een aanvullende tool die die dit alles wel zou kunnen leveren. Dankzij de overtuiging dat data storytelling een belangrijke rol kan spelen bij het succesvol realiseren van digitale transformatie kwam hij uit bij Toucan Toco.

Visualisatie zorgt voor beter begrip van data
Het data storytelling platform van Toucan Toco wordt ingezet naast reeds in gebruik zijnde planning en rapportage toepassingen. Dit stelt organisaties in staat financiële data te combineren met andere bedrijfsdata voor het verkrijgen en communiceren van belangrijke inzichten. Daarnaast maakt de visualisatie van data in verhalen het makkelijker om de data te begrijpen. De gebruiksvriendelijke applicatie van Toucan Toco is beschikbaar via zowel desktop, tablet als smartphone, zodat op ieder moment inzichten opgevraagd kunnen worden en men direct actie kan ondernemen.

Remmelzwaan: “Bij het creëren van een organisatiebrede datagedreven cultuur verandert ook de rol van financiële planning en analyses. Samen met Toucan Toco willen we anticiperen op deze evolutie door data op de meest eenvoudige manier beschikbaar te stellen en de beste gebruikerservaring te bieden zodat zoveel mogelijk medewerkers beslissingen kunnen nemen op basis van data. Het platform van Toucan Toco helpt onze klanten eenvoudig data te delen via visuals en verhalen, en makkelijker samen te werken om waardevolle inzichten te krijgen waar de hele organisatie van profiteert.”

“Planalyse begrijpt dat een breed begrip van data door medewerkers en krachtige communicatie met data storytelling een belangrijke rol kunnen spelen in het proces van digitale transformatie”, zegt Yann Toutant, country manager Benelux bij Toucan Toco. “Het partnership is een mooie stap in onze gezamenlijke missie om organisaties te helpen het maximale uit hun data te halen, zodat ze alle medewerkers in staat worden gesteld sneller, de juiste beslissingen te nemen.”

Partners