16-11-2020

ilionx versterkt BI-strategie van Diagnostiek voor U

Deel dit bericht

Diagnostiek voor U, diagnostisch centrum in Zuidoost Brabant, kiest voor IT-dienstverlener ilionx om haar Business Intelligence-strategie naar een hoger niveau te tillen. De migratie en vernieuwing van het datawarehouse van Diagnostiek voor U en de implementatie van de BI-oplossing ZorgControl staan centraal in de samenwerking. Relevante data wordt eenvoudig ontsloten en de organisatie krijgt onder andere toegang tot management-dashboards, prestatie-indicatoren en strategische rapportages. Ook kunnen bepaalde trends en patronen worden ontdekt in diagnostische gegevens, wat resulteert in een betere dienstverlening van Diagnostiek voor U aan haar klanten in de zorg.

Een belangrijk speerpunt in de datastrategie van Diagnostiek voor U is het leveren van goed advies aan zowel de eigen medewerkers als aan haar klanten. Met een nieuw, gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig Microsoft Azure datawarehouse heeft de organisatie een flexibele omgeving in handen die aansluit bij dit speerpunt. In het traject worden Power BI-dashboards opgeleverd die Diagnostiek voor U zelf kan aanpassen. Haar medewerkers worden door ilionx opgeleid, zodat zij het datawarehouse zelfstandig kunnen uitbreiden en rapportages kunnen maken. Zo ontsluit de organisatie snel data uit haar (zorg)systemen en genereert zij geconsolideerde rapportages die eigen medewerkers en zorgverleners verder helpen.

ZorgControl geeft Diagnostiek voor U de mogelijkheid om stappen te zetten richting medische research op basis van data science. Zorgverleners krijgen hiermee meer grip op hun testaanvragen en kunnen hier patronen in herkennen. Op basis van data uit bestaande uitslagen en testwaardes kan worden bepaald wat de beste diagnostiek is voor een patiënt. Hierdoor kan er efficiënter worden gewerkt, waardoor de patiënt sneller en goedkoper is geholpen.

Company:

ilionx

Partners