06-11-2020

InterSystems IRIS-platform ondersteunt elektronisch patiëntendossier van EPIC

Deel dit bericht

InterSystems kondigt aan dat het nieuwste elektronisch patiëntendossier van Epic wordt ondersteund door het InterSystems IRIS Data Platform. Epic Systems is een softwarebedrijf en ontwikkelaar van EPD's met klanten wereldwijd. In Nederland maken verschillende (universitaire) ziekenhuizen gebruik van Epic. InterSystems IRIS is nu beschikbaar voor alle Epic-klanten.  

Epic gebruikt al meer dan 40 jaar lang technologie van InterSystems. De klanten van Epic kunnen dankzij InterSystems IRIS op nog betere prestaties en een bredere schaalbaarheid rekenen. Epic ondersteunt verschillende gezondsheidsinstanties waarvan er een aantal tot 2,5 miljoen gelijktijdige gebruikers hebben. Wereldwijd kunnen er tot 1,8 miljard oproepen voor de databases worden verwerkt.

“Doeltreffende en efficiënte gezondheidszorg mogelijk maken staat erg hoog op de agenda van InterSystems”, zegt Scott Gnau, Vice President of Data Platforms bij InterSystems. “In de afgelopen jaren hebben we sterk gefocust op InterSystems IRIS, om onze partners en gebruikers capaciteiten van de volgende generatie aan te bieden. We zijn bijzonder verheugd dat Epic, een van onze eerste en meest gewaardeerde partners, nu ook op IRIS overschakelt. We zijn ervan overtuigd dat onze voortgezette samenwerking een positieve impact zal hebben op de patiëntenzorg overal ter wereld, vooral nu de toegang tot medische gegevens belangrijker is dan ooit.”

Vlotter toegang tot cruciale informatie
Met het IRIS-dataplatform van InterSystems als fundament voor hun technologie, kunnen de klanten van Epic grotere datasets raadplegen, om artsen vlotter toegang te geven tot cruciale informatie en algemene patiëntengegevens. InterSystems IRIS verbetert bovendien de asynchrone mirroring – een sleutelfunctie die essentieel is voor de schaalbaarheid en het herstel na een noodgeval.

InterSystems heeft volgens Gnau samen met Epic uitvoerig getest tijdens elke fase van het ontwikkelingsproces om een vlotte overgang naar InterSystems IRIS te garanderen en de Epic-klanten optimale prestaties te kunnen bieden. “Een van onze topprioriteiten gedurende het volledige proces was ervoor zorgen dat IRIS ook applicaties in de verre toekomst kan blijven ondersteunen en schaalbaarheid mogelijk maken op lange termijn.”

Company:

InterSystems

Partners