14-10-2020

Dataiku en Alation werken samen aan datagestuurd inzicht

Deel dit bericht

Dataiku heeft een partnerschap aangekondigd met Alation, aanbieder in enterprise data intelligence-oplossingen, om time-to-value te versnellen, samenwerking en efficiëntie van data science teams te vergroten en ervoor te zorgen dat gevoelige data bij AI- en machine-learningmodellen correct worden beheerd.

Met de integratie kunnen data scientists die in Dataiku werken, automatisch samengestelde datasets van Alation rechtstreeks in Dataiku opnemen, waardoor de tijd die wordt besteed aan het zoeken naar data- en materiedeskundigen wordt verkort, terwijl datakwaliteit wordt gegarandeerd. Nu kunnen Alation-gebruikers modellen, recepten en projecten ontdekken die in Dataiku zijn gebouwd en ervoor zorgen dat modellen voldoen aan gegevensprivacyregelgeving en correct worden beheerd door data stewards en data scientists. Met de Alation- en Dataiku-integratie hebben data scientists onmiddellijk toegang tot samengestelde gegevens die rechtstreeks in Dataiku worden opgenomen. Modellen die in Dataiku zijn getraind, kunnen vervolgens worden beheerd en gedeeld binnen Alation, waardoor data science-inzichten beschikbaar worden voor een bredere gebruikersgroep in de hele organisatie.

CEO Florian Douetteau van Dataiku is verheugd om samen te werken met Alation. “Aangezien dit het eerste industriële partnerschap is waarmee data scientists modellen rechtstreeks binnen een machine learning-platform kunnen catalogiseren en beheren. Onze samenwerking met Alation stelt data scientists in staat om meer datasets binnen de onderneming te benutten, wat het werk van deze kritische datagebruikers voor de rest van de onderneming nog eens extra benadrukt."

Partners