08-10-2020

ABBYY gaat samenwerking aan met Alteryx voor process intelligence

Deel dit bericht

ABBYY gaat een samenwerking aan met Alteryx. Hiermee wordt het Analytic Process Automation Platform van Alteryx aangevuld met process-intelligencemogelijkheden.

Alteryx Analytic Process Automation brengt analytics, data science en datagerichte procesautomatisering samen in één zelfserviceplatform. ABBYY voorziet in process intelligence voor zowel data- als operationele processen om complexe overdrachten te automatiseren. Door ABBYY’s process intelligence te combineren met het Alteryx APA Platform krijgen gebruikers meer inzicht in de verschillende stappen die deel uitmaken van het proces waarbij ze betrokken zijn, in plaats van alleen met hun eigen taak bezig te zijn. Zo zijn ze in staat beter data samen te voegen, analyses te bouwen en inzichten te delen. Daarnaast kunnen organisaties volgens ABBYY en Alteryx hun toegang vergroten tot de pertinente data en kritische inzichten die nodig zijn om de meest impactvolle processen voor automatisering te identificeren.

“Door RPA-technologie los te laten op je processen heb je nog geen digitale transformatie,” zegt Scott Opitz, chief marketing officer van ABBYY. ”Onze ervaring heeft geleerd dat zo’n one-size-fits-all-benadering van automatisering te naïef is. Organisaties die APA combineren met process intelligence krijgen meer inzicht in end-to-end processen, wat nodig is om de bedrijfsautomatisering tot een succesvol einde te brengen.”

Intelligent orchestration
Volgens de ShortList for Robotic Process Automation van Constellation Research valt de RPA-markt samen met business process management, process mining en workflowtools, en moeten kopers verwachten dat deze tools gebruikmaken van artificial intelligence om de grenzen tussen menselijke en machinale processen te vervagen. Constellation voorziet een opkomende categorie van ‘intelligent orchestration’ die automatiseringsmogelijkheden combineert met procesinzicht en voorspellende inzichten, gedreven door datawetenschap.

Sharmila Mulligan, chief strategy and marketing officer van Alteryx: “Nu de interesse in hyperintelligente automatisering blijft toenemen, is het van groot belang om data discovery en de automatisering van datagerichte operationele processen te vereenvoudigen. Dankzij de combinatie van ABBYY’s process-intelligenceplatform en het Alteryx APA Platform – waardoor analytics, codevrije data science, ML en AI samenkomen – kunnen organisaties nu elke stap van complexe business-, operationele en analytics-processen automatiseren.”

Partners