08-09-2020

Aruba: adoptie van netwerken As a Service groeit in EMEA

Deel dit bericht

In antwoord op de covid-19 pandemie investeren IT-managers in EMEA - als onderdeel van hun herstelplannen - nu meer in cloudgebaseerde en AI-netwerktechnologie. Dit blijkt uit onderzoek van Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise.

Uit een wereldwijd rapport Preparing for the post-pandemic workplace blijkt dat IT-managers inspelen op de uitdagingen die het thuiswerken met zich meebrengt en dat de hybride werkplek sterk in opkomst is – mensen moeten zonder problemen kunnen wisselen tussen hun werk op de campus, thuis en onderweg. Daarom willen zij de infrastructuur van hun netwerk veranderen en de verschuiving maken van CapEx-investeringen naar oplossingen die als dienst worden afgenomen.

Het gemiddelde aandeel van IT-diensten die via een abonnement worden afgenomen, zal de komende twee jaar met 41% groeien, van 29 procent nu naar 41 procent in 2022. Het aantal organisaties dat het merendeel (meer dan 50%) van hun IT-oplossingen als dienst afneemt, stijgt in diezelfde periode met ongeveer 74 procent.

Het rapport, waarvoor 2.400 IT-beslissers in meer dan twintig landen in de acht belangrijkste sectoren zijn ondervraagd, belicht hoe zij in het coronatijdperk hebben gereageerd op de eisen vanuit IT en de business, de investeringen die zij als gevolg daarvan doen en de verbruiksmodellen die zij nu overwegen.

Tags:

Cloud

Company:

Aruba, HPE

Partners