03-08-2020

Collibra en Tableau werken samen aan COVID Data Catalog

Deel dit bericht

Collibra heeft een COVID-19 data catalog samengesteld die een combinatie vormt van open datasets, business domain glossaries en andere referentiedata die zijn geïntegreerd met Tableau's COVID-19 Data Hub. De data catalog is een antwoord op voortdurende zorgen over toegang tot en kwaliteit van data, aangezien een nieuwe golf van infecties zich verspreidt over de Verenigde Staten en andere wereldwijde hotspots. De trage respons is versterkt sinds de uitbraak begon, door bergen COVID-19 data uit verschillende bronnen en vaak in verschillende formaten.

Volgens Madan Gadde, Chief Customer Officer van Collibra, zou de data catalog kunnen worden gebruikt om de voortdurende verspreiding van het coronavirus te volgen, om gezondheidprogessionals te helpen kritieke beslissingen te nemen over het toewijzen van medische benodigdheden, het tekort aan ziekenhuispersoneel op te lossen en het ontwarren van problemen in de toeleveringsketen. “Het doel is om besluitvormers te helpen begrijpen welke data beschikbaar zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt, en om sneller toegang te krijgen tot relevante gegevens en rapporten”.

Openbare datasets zijn gecombineerd en worden gehost op cloudplatforms als Amazon Redshift, Google BigQuery, Microsoft Azure en Snowflake. Talend heeft ook haar coronavirusdata in Amazon Redshift geladen. Volgens Collibra zijn de datasets afkomstig van de John Hopkins University’s COVID-19 Data Repository, de Universiteit van Oxford en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Met de data catalog kunnen gebruikers de oorsprong van datasets, hun inhoud en waar ze worden gehost bepalen. De tool catalogiseert ook openbare Tableau-dashboards via native integratie tussen de twee platforms. Gadde zegt dat Collibra datasets zal toevoegen die nuttig zijn voor analisten, data scientists, epidemiologen en pandemische onderzoekers die de verspreiding van COVID-19 volgen.

Bekijk hier de COVID-19 Data Hub van Tableau.

Partners