17-06-2020

Progress MOVEit 2020 biedt veilige bestandsoverdracht en ondersteuning hybride cloud

Deel dit bericht

Progress heeft de release van Progress MOVEit 2020 aangekondigd. MOVEit is de veilige geautomatiseerde MFT-oplossing (Manage File Transfer) die zowel on-premise als in de cloud kan worden ingezet. De nieuwe versie is uitgerust met MOVEit Mobile 2.0 en biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van cloudsystemen, integratie en schaalbare prestaties.

Volgens Stewart Bond, onderzoeksdirecteur Data Integration & Intelligence Software Research bij IDC, is de vraag naar veilige bestandsoverdracht in hybride omgevingen in de afgelopen maanden toegenomen, doordat grote bestanden via virtuele werkomgevingen worden uitgewisseld met thuiswerkende teamleden en zakenpartners. “Met MOVEit 2020 krijgen ook niet-technische gebruikers de kans om deze mogelijkheden optimaal te benutten, terwijl de beveiliging en integriteit van vertrouwelijke gegevens gegarandeerd blijft.”

Naleving van GDPR
Vanwege de Covid-19 pandemie is er nog nooit zo veel behoefte geweest om gemakkelijk informatie te delen en bekijken. Hierdoor is de vraag naar bestandsoverdracht tot recordhoogte gestegen. Hoewel bedrijven informatie 'just-in time' nodig hebben (zo laat mogelijk, maar toch precies op tijd), kan het niet naleven van regelgeving (zoals ten aanzien van gegevensbescherming) leiden tot enorme boetes, reputatieschade en omzetverlies. De nieuwste versie van Progress MOVEit biedt hier een oplossing voor: gebruikers kunnen via hun mobiele apparaat veilig informatie uploaden en gegevens thuis of onderweg bekijken, zonder dat de veiligheid of naleving van regels in het geding komt.

“We bevinden ons in een nieuw tijdperk van thuis of extern werkend personeel, tijdelijke medische voorzieningen en social distancing - dit alles vraagt om veel flexibiliteit. Maar de veiligheid van bijvoorbeeld zorgpersoneel mag niet worden opgeofferd terwijl we ons aanpassen aan deze nieuwe werkomstandigheden,” zegt John Ainsworth, SVP Core Products bij Progress. “Met Progress MOVEit krijgen cruciale werknemers die thuis of op locatie werken niet alleen toegang tot gegevens, maar hebben ze ook de mogelijkheid om op een veilige manier gegevens te verzamelen via hun mobiele apparaten.”

Nieuw in MOVEit 2020, de oplossing voor bestandsoverdracht van Progress:
MOVEit Mobile 2.0 – Gratis app in MOVEit 2020 biedt ondersteuning voor uploaden, downloaden en bestandsbeheer voor mobiele MFT-toegang met verbeterde beveiligingsmogelijkheden – dit zorgt ervoor dat mobiel gebruik, opschalen en integratie nog nooit zo gemakkelijk is geweest. Deze oplossing ondersteunt nu ook MOVEit Cloud, multi-factor authentication (MFA) en het veilig delen van mappen. MOVEit Mobile 2.0 is nu beschikbaar voor iOS en Android.
Native ondersteuning voor Azure Blob opslag – Native ondersteuning biedt nu meer opties om MOVEit te integreren in hybride cloudarchitecturen, doordat gedetailleerde bestandshistorie wordt vastgelegd zonder extra eisen voor aangepaste scripting.
Ad hoc classificatie – De mogelijkheid om in elke gewenste taal en in elk gewenst pakket beveiligingsclassificaties aan te passen die door de beheerder verplicht kunnen worden gesteld. Deze functie is gebouwd op verzoek van klanten; de Canadese overheid zei hierover: “Deze ad-hoc classificatiefunctie is precies wat we nodig hadden en Progress heeft precies geleverd wat we in gedachten hadden.”
Herziene versie van MOVEit Gateway – Maakt het eenvoudiger om configuraties voor SSH-tunnels op te zetten met MOVEit Transfer. De nieuwe MOVEit Gateway is gebouwd met behulp van veilige, bijgewerkte SSH -server/client-technologie. De nieuwe gateway zorgt ervoor dat de veiligheidsinstellingen van de klant veel minder impact op de tunnel hebben en biedt betere logmogelijkheden zodat eventuele configuratieproblemen sneller kunnen worden gedebugd.

“De hoeveelheid informatie die door een bepaald aantal eindgebruikers, klanten of zakenpartners op een bepaalde dag wordt bekeken neemt almaar toe en er lijkt geen einde te komen aan deze groei. Tegelijkertijd moeten bedrijven deze informatie op zodanige wijze beheren dat de gegevens gemakkelijk toegankelijk zijn, maar toch voldoen aan strikte eisen op het gebied van regelgeving en beveiliging," voegt Ainsworth eraan toe. “Met deze nieuwe release van MOVEit helpt Progress zijn klanten om deze problemen aan te pakken met technologie die gebruiksvriendelijk, flexibel en veilig is. Progress begrijpt de cruciale behoeften van bedrijven, omdat we al jarenlang samenwerken met duizenden klanten en een uitgebreid pakket instrumenten en technologische oplossingen bieden waarmee ze hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren en concurrerend kunnen blijven.”

Progress MOVEit 2020 is per direct beschikbaar.

Partners