16-06-2020

Qlik kondigt June 2020 Product Release aan

Deel dit bericht

Qlik heeft haar June 2020 Product Release aangekondigd, met nieuwe embedded analytics mogelijkheden die uitbreidbaarheid bieden voor haar developer community. Qlik lanceert ook haar ontwikkelaarsportaal Qlik.dev. Naast de portal kunnen klanten nu Qlik Sense SaaS-edities automatiseren in hun DevOps-processen met Qlik CLI.

De belangrijkste updates van de June 2020 Product Release zijn:
• Business logic is toegevoegd aan de Cognitive Engine – Met deze mogelijkheid kunnen gebruikers metadata en regels creëren om het gedrag van Insight Advisor te sturen bij het genereren van visualisaties en inzichten.
• Versterkt cloudaanbod – Nieuwe features verbeteren de ervaring voor klanten die gebruikmaken van het SaaS-aanbod. Er is een verbeterde connectiviteit voor meer high-demand databronnen zoals Qualtrics en er zijn tevens meer connectoren toegevoegd in de Qlik Sense Add Data-interface, waaronder Google Analytics en Twitter. Gebruikers kunnen effectiever werken in de cloudhub, met de mogelijkheid om grafieken en bedrijfskritische KPI’s te monitoren en inzichten te delen met anderen.
• Nieuwe analysemogelijkheden voor ontwikkelaars – Qlik.dev is het nieuwe portaal waar ontwikkelaars meer kunnen leren over API's voor cloudedities van Qlik Sense. Daarnaast kunnen klanten Qlik Sense SaaS-edities in hun DevOps-processen automatiseren, waarbij Qlik CLI zorgt voor een grotere analytische efficiëntie. De Nebula.js 1.0-bibliotheek van Qlik heeft het eenvoudiger gemaakt om Qlik analytics in andere webapplicaties te embedden en om aangepaste visualisaties te maken om zo nog meer usecases van klanten te ondersteunen.
• Nieuwe features voor Qlik Sense – Sparklines (minigrafieken) is geïntroduceerd. Deze kunnen aan tabellen worden toegevoegd om ze per rij te tonen. Qlik heeft de aanpassingsmogelijkheden in de Bullet Chart en Org Chart uitgebreid en nieuwe functionaliteit toegevoegd in Custom Tooltips, Filter Panes en meer.

Meer informatie: Qlik

Partners