20-05-2020

Altair verbetert realtime data monitoren en analyseren

Deel dit bericht

Altair introduceert een update van het Panopticon-platform voor het monitoren en analyseren van realtime handels- en marktinformatie. Daarmee verbetert deze leverancier van software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyse de performance en flexibiliteit voor het monitoren en analyseren van realtime data. Panopticon is een schaalbare cloud-oplossing die zowel het streamen en visualiseren van data vereenvoudigt, als het implementeren van gebruikerscontent, dashboards en applicaties.

Panopticon wordt veel toegepast voor het monitoren en analyseren van grote hoeveelheden snel veranderende data, zoals de elektronische handelsinformatie van banken en assetmanagers. Maar ook voor de operationele data-analyses van productiebedrijven, logistieke dienstverleners, telecomproviders en energiebedrijven. Panopticon 2020 is direct beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten, via Altair’s flexibele licentiemodel.

De nieuwe versie van Panopticon biedt onder andere de volgende functionaliteit:
- content beheren en goedkeuren, databronnen voorbereiden en interactieve dashboards creëren via een intuïtieve gebruikersinterface in standaard webbrowsers
- content naadloos distribueren over serverclusters
- verbeterde controle over dashboards en workbooks
- snelheidsverbetering voor het integreren van Python-libraries met behulp van Apache Arrow
- profiteren van snellere performance van ‘time series’ en ‘tick databases’ die gebruikt worden door handelaren op de kapitaalmarkt, waaronder Kx kdb+ en OneTick.

Company:

Altair

Partners