15-05-2020

Tableau 2020.2 introduceert datamodel voor multi-source analyse en KPI-bewaking

Deel dit bericht

Tableau Software heeft Tableau 2020.2 uitgebracht. Deze nieuwe versie van het analytics platform is voorzien van een volledig nieuw datamodel. Dit nieuwe datamodel maakt eenvoudige analyse van complexe gegevens mogelijk zonder dat daar programmeerwerk of scripting aan te pas komt. Daarmee wordt het nog eenvoudiger voor klanten om complexe zakelijke vraagstukken te beantwoorden waarvoor data uit meerdere databasetabellen op verschillende detailniveaus gecombineerd moeten worden.

Tableau 2020.2 introduceert ook Metrics, een mobile-first-manier voor klanten om toezicht te houden op belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's). Klanten hebben direct toegang tot deze functies en een set nieuwe connectoren voor geospatiale gegevens, wanneer zij upgraden naar Tableau 2020.2.
"Nu meer dan ooit hebben organisaties behoefte aan snelheid, flexibiliteit en bevoegdheden om ervoor te zorgen dat iedereen in staat is om snel datagedreven beslissingen te nemen," zegt Francois Ajenstat, Chief Product Officer van Tableau Software. "Met nieuwe mogelijkheden voor datamodellering vermindert Tableau 2020.2 de inspanningen die nodig zijn om zelfs de meest complexe datasets te analyseren en wordt analyseren makkelijker voor iedereen, ongeacht hun expertise. Daarnaast geeft Metrics iedereen direct toegang tot de meest vitale gegevens zodat betere beslissingen genomen kunnen worden met betrekking tot hun bedrijfsvoering, ongeacht hun locatie."

Krachtige modellering voor complexe data
Met Tableau's nieuwe mogelijkheden voor datamodellering is het nog eenvoudiger om gegevens uit meerdere tabellen en op verschillende detailniveaus te analyseren. Met de muis kunnen tabellen aan elkaar gerelateerd worden, waarbij automatisch nauwkeurige aggregaties gecreëerd worden. Het schrijven van complexe code is niet meer nodig en ook vervalt het risico van fouten die gepaard gaan met de traditionele manieren van het verbinden van tabellen.
Zo kan een organisatie zich bijvoorbeeld beter voorbereiden op de verwachte hoeveelheid productretourzendingen in een bepaalde regio door de tabel met verkooporders te relateren aan een tabel met historische retourzendingen via een gemeenschappelijk postcode veld. Daarnaast maken verbanden zoekopdrachten ook efficiënter en lichter om te verwerken en vereenvoudigen ze het onderhouden van databronnen. Om iedereen op weg te helpen met het analyseren van gegevens, voegt Tableau’s nieuwe datamodel gegevens automatisch op het voor die klant geschikte detailniveau samen.

Gamechanger
Verbanden kunnen ook een ongekende flexibiliteit geven om databronnen efficiënter en nauwkeuriger te maken, door alleen relevante tabellen te doorzoeken voor betere performance van dashboards. Met behoud van meerdere detailniveaus in een enkele databron die de gebruikelijke star-and-snowflake-schema’s ondersteunt, kunnen klanten hun beheerprocessen voor databronnen stroomlijnen, gecombineerde bronnen binnen de hele organisatie delen. Met minder afzonderlijke databronnen die door organisaties gecreëerd en onderhouden moeten worden, komt er meer ruimte voor intuïtie in analytics.

"Historisch gezien hebben we veel tijd doorgebracht met het ontwerpen en bouwen van onderliggende datamodellen in ons datawarehouse voor het optimaliseren van de analyse. Met verbindingen kunnen we naadloos meerdere tabellen inbrengen, automatische aggregatie uitvoeren op het juiste detailniveau zonder berekeningen of aangepaste SQL, en het totale aantal databronnen verminderen die door ons beheerd moeten worden," aldus James Baker, Global Director of Business Intelligence bij vastgoed- en investeringsbeheerbedrijf JLL. "Het inzoomen op één gegevensbron is een gamechanger en biedt veel mogelijkheden. Dit werkt voor onze analisten en belanghebbenden erg prettig omdat we ze de benodigde gegevens op één plek kunnen geven waar ze op verschillende detailniveaus kunnen worden verkend."

Metrics – KPI’s mobiel in de gaten houden
Metrics biedt een eenvoudige manier om KPI's te bewaken, met een op maat gemaakte weergave van de belangrijkste gegevens. Metrics is gemakkelijk toegankelijk vanuit de Tableau Mobile-app via pushmeldingen of in de browser. Zo heeft iedereen toegang tot de inzichten waar het om draait. Beslissers hoeven niet meer in meerdere dashboards te duiken of filters aan te passen om de meest actuele gegevens te zien. Het bekijken van de KPI’s is met Metrics net zo eenvoudig als het checken van je banksaldo.

Tableau 2020.2 omvat ook de volgende functies:
·  Esri ArcGIS-ondersteuning: Klanten kunnen nu hun Esri geospatiale gegevens direct in Tableau visualiseren. Via een eenvoudige verbindingservaring kunnen klanten eenvoudig meer locatiegebaseerde vraagstukken oplossen, en hun Esri-data toegankelijker maken.
·  Ask Data-verbeteringen: Creëer op maat gemaakte suggesties om uw gebruikers relevante prompts te geven en gebruik data-functieprofielen om consistente semantische context in gegevensbronnen toe te voegen.
·  Geavanceerde functies voor gegevensbeheer: Tableau Prep Builder voorzien in een native, directe verbinding met de Salesforce-gegevens van klanten. Daarnaast zorgt incrementele gegevensverversing ervoor dat alleen nieuwe gegevens aan een workflow toegevoegd kunnen worden, zodat een dataset niet langer volledig vernieuwen hoeft te worden. Tableau Catalog zorgt ervoor dat klanten de meest vertrouwde data gebruiken met nieuwe zeer zichtbare waarschuwingen met betrekking tot de datakwaliteit, waarbij de meest urgente problemen die de nauwkeurigheid van de data kunnen beïnvloeden onder de aandacht worden gebracht.

Meer informatie over deze release of voor een gratis proefperiode.
Ga voor inspiratie en informatie over de manier waarop uw organisatie Tableau kan gebruiken om de COVID-19-pandemie het hoofd te bieden naar de online datahub voor gratis bronnen en starter-dashboards.

Partners