30-04-2020

Databricks meldt verhoogde productiviteit voor datateams

Deel dit bericht

Databricks heeft een onderzoek gepubliceerd dat door Forrester Consulting in opdracht is uitgevoerd onder een enterprisesegment van Databricks klanten. Uit het Total Economic Impact-rapport blijkt dat de implementatie van Databricks hen ruim 29 miljoen dollar aan financieel voordeel heeft opgeleverd in de vorm van verhoogde omzet, verbeterde productiviteit en kostenbesparingen. Daarnaast behaalden zij in drie jaar ROI van 417 procent.

Ondervraagde datateams noemden de volgende voordelen van het Unified Data Analytics Platform:
- Omzetverhoging door versnelde resultaten in data science: Klanten zagen een omzetstijging van 5 procent. Met Databricks konden data scientists meer (en betere) ML-modellen combineren, waardoor ze meer tijd konden besteden aan innovaties.
- Verhoogde productiviteit voor datateams: De productiviteit van data scientists en data engineers steeg met respectievelijk 25 procent en 20 procent door gebruik van het platform. Er was minder tijd nodig om data te zoeken en op te schonen en om ETL-verbindingen op te zetten en te onderhouden, waardoor meer tijd overbleef voor projecten die bedrijfsgroei bevorderen. Daarnaast nam Databricks technische barrières weg die de samenwerking beperkten tussen analisten, datawetenschappers en data-ingenieurs.
- Significante kostenbesparingen op infrastructuur: Na de migratie naar Databricks, konden organisaties hun on-premises legacy-infrastructuur buiten gebruik stellen. Hierdoor bespaarden zij miljoenen dollars.

Partners