29-04-2020

Oracle door Zoom gekozen als cloudinfrastructuurprovider

Deel dit bericht

Oracle heeft aangekondigd dat Zoom Video Communications zich wendt tot Oracle Cloud Infrastructure om haar groei en veranderende zakelijke behoeften te ondersteunen. Hiermee kan het bedrijf voor videocommunicatie blijven innoveren en service bieden aan het uitgebreide klantenbestand, dat vanwege de coronacrisis Zoom inzet voor videoconferencing.

CEO Eric S. Yuan van Zoom meldt de grootste groei ooit die zijn bedrijf heeft gezien, wat een enorme toename van servicecapaciteit vereist. “We hebben meerdere platforms verkend en Oracle Cloud Infrastructure heeft ons geholpen om snel onze capaciteit bij te schalen en te voldoen aan de behoeften van onze nieuwe gebruikers”, aldus Zoom CEO Eric S. Yuan. “We hebben voor Oracle Cloud Infrastructure gekozen vanwege de toonaangevende beveiliging, uitstekende prestaties en zijn ongeëvenaard niveau van ondersteuning.”

Gen 2 cloudinfrastructuur
Om te voldoen aan de snel toenemende vraag naar haar diensten, waaronder een plotselinge piek tot 300 miljoen deelnemers aan dagelijkse vergaderingen, had Zoom onmiddellijk extra cloudcapaciteit nodig. Zoom koos Oracle Cloud Infrastructure vanwege de voordelen op het gebied van prestaties, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en superieure cloudbeveiliging. Binnen enkele uren na implementatie ondersteunde Oracle Cloud Infrastructure honderdduizenden gelijktijdige deelnemers aan Zoom-vergaderingen. Na volledige productie te hebben bereikt, maakt Zoom nu miljoenen deelnemers aan gelijktijdige vergaderingen mogelijk op Oracle Cloud Infrastructure. De Gen 2 cloudinfrastructuur van Oracle zal Zoom helpen om zijn klanten een naadloze service te blijven bieden, zich aan te passen aan veranderende eisen en de videocommunicatie-industrie te leiden.

Zoom zet dagelijks meer dan zeven petabytes over via Oracle Cloud Infrastructure-servers, wat ongeveer overeenkomt met 93 jaar aan HD-video. Oracle’s Gen 2 cloudinfrastructuur, gecombineerd met expertise in beveiliging, zal Zoom ondersteunen bij het leveren van een enterprise-ready videocommunicatie-ervaring.

Company:

Oracle, Zoom

Partners