15-04-2020

Info Support lanceert tweede reeks Lockdown Lectures

Deel dit bericht

Info Support kondigt een tweede reeks van de Lockdown Lectures aan: de Advanced Lockdown Lectures. Dit zijn gratis, interactieve webinars speciaal voor IT-professionals, verzorgd door de topsprekers van Info Support. Op deze manier kan specialistische kennis, ondanks de COVID-19-pandemie, toch worden gedeeld met IT-professionals die zich graag – juist nu – verder willen ontwikkelen in hun vakgebied.

Via de vier digitale Advanced Lockdown Lectures, met ieder een eigen IT-onderwerp en eigen spreker, wordt ditmaal kennis gedeeld met medior en senior IT-professionals. “We willen IT-professionals blijven inspireren met onze kennis”, vertelt Lammert Vinke, Unit Manager bij Info Support. Tijdens de nieuwe serie Advanced Lockdown Lectures wordt onder andere event sourcing met Azure Cosmos DB behandeld en komen deelnemers meer te weten over microservices development. De webinars worden gehost door Microsoft MVP’s (Most Valuable Professional) en een Java-guru.

Een IT-congres thuis
Vanwege COVID-19 zijn veel congressen afgelast of verplaatst naar een later moment. De kennis die normaal gesproken op dit soort events wordt gedeeld, blijkt nu ontoegankelijk voor IT-professionals. Dé reden voor Info Support om de Lockdown Lectures op te starten. “Alle content uit onze interactieve webinars is normaliter alleen op gerenommeerde congressen te vinden”, vertelt Vinke. “Daarom ben ik trots dat we als Info Support deze sessies toch online en gratis kunnen aanbieden. Kennisdeling zit in ons DNA, ook in situaties zoals deze. Het is mooi om te zien dat we IT-professionals ook nu kunnen inspireren en ze wat kunnen leren.”

Succesvolle reeks
De Advanced Lockdown Lectures is de opvolger van de eerste reeks van 5 succesvolle Lockdown Lectures voor ambitieuze IT-studenten die eind maart en begin april plaatsvonden. Ook tijdens deze serie lichtten sprekers van Info Support in elke sessie een specifiek onderwerp uit. De Nederlandstalige webinars waren toen afgestemd op het kennisniveau van derde, vierde en vijfdejaars HBO- en WO-studenten.

Aan de digitale trainingen in de eerste reeks van de Lockdown Lectures hebben in totaal ruim 650 studenten deelgenomen. Gemiddeld zijn de webinars met een 8,5 beoordeeld: vooral de heldere en duidelijke uitleg rondom de verschillende onderwerpen werd als positief bestempeld door de deelnemende studenten.

De Advanced Lockdown Lectures vinden plaats tussen maandag 20 april en dinsdag 28 april. Er is plaats voor 250 deelnemers per sessie. De Lockdown Lectures zijn inclusief een (digitaal) diner: deelnemers van de webinars ontvangen na afloop een bon van Thuisbezorgd, om zo ook de (lokale) horeca te steunen.

Het volledige overzicht van de lectures, in combinatie met onderwerpen en actuele tijden, is beschikbaar via advancedlockdownlectures.com
Deelname is gratis, de lectures zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Partners