09-04-2020

Datatrends die bepalend zullen zijn voor 2020

Deel dit bericht

We geloven in de kracht van data. De technologische vooruitgang biedt veel mogelijkheden en we zien steeds meer mensen profiteren van een betere en bredere toegang tot data, die bovendien goed worden benut.

Elk jaar blikken we vooruit op de belangrijkste trends die de toekomst van analytics en de manier waarop mensen met data werken, geen bepalen. En elk jaar weer zijn er interessante zaken te melden over de in ontwikkeling zijde manier waarop we met data werken en hoe we het (kunnen) gebruiken om onze wereld beter te maken. We zien dat organisaties technologie steeds slimmer inzetten om hun medewerkers meer mogelijkheden te bieden en samenwerkingen tussen technische experts te bewerkstelligen. Er is zelfs sprake van een cultuuromslag, waarbij organisaties data effectiever leren gebruiken en ook nagaan hoe verantwoordelijk ze hierbij handelen. Daarnaast zien we dat data op personeels- en organisatorisch niveau wordt gebruikt om ongelijkheden te ontdekken en aan te pakken.

Met de juiste instelling, tools en processen kunnen data binnen alle onderdelen van een bedrijf worden ingezet. Dit is een overzicht van de zes belangrijkste datatrends die dit jaar de drijvende kracht gaan zijn achter de impact van analytics in organisaties:
1. Datageletterdheid: organisaties die datageletterdheid willen stimuleren, laten zich inspireren door de academische wereld.
2. Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie): AI gaat van abstract naar actiegericht
3. Datastorytelling: gepersonaliseerde dataverhalen zijn nu mainstream
4. Datarechtvaardigheid: transparantie rond werkplekdata leidt tot rechtvaardigheid en organisatorisch succes
5. Datacultuur: het hele management draagt verantwoordelijkheid voor data
6. Datamanagement: data-integratie als katalysator voor de afstemming tussen IT en bedrijf

Wil je meer weten over de theorie, het onderzoek en de klantverhalen achter elk van deze trends? Hier lees je het volledige rapport met de datatrends voor 2020.
Meld je aan voor de webinar met presentaties van experts over hoe deze trends in 2020 en de jaren daarna een impact gaan hebben op organisaties.

Andrew Beers is Chief Technology Officer bij Tableau.

Partners