03-04-2020

Collibra haalt 112,5 miljoen dollar op

Deel dit bericht

Collibra kondigt een nieuwe financiering van 112,5 miljoen dollar aan voor een post-money waardering van 2,3 miljard dollar, waarmee de totale financiering van het bedrijf op 345,5 miljoen dollar komt.

De financieringsronde werd geleid door bestaande investeerders ICONIQ Capital en Index Ventures, en nieuwe investeerder Durable Capital Partners LP, dat in 2019 werd opgericht door Henry Ellenbogen, voormalig portfolio manager van T. Rowe Price. Bestaande investeerders Battery Ventures, CapitalG en Dawn Capital namen ook deel aan deze ronde.

"Het is onze passie om bedrijven te helpen hun data beter te begrijpen, erop te kunnen vertrouwen en het te benutten”, zei Felix Van de Maele, medeoprichter en CEO van Collibra. "Collibra wil organisaties helpen om samenwerking tussen teams te stimuleren. Door samen te werken met onze nieuwe en bestaande investeerders, versterken we onze positie - en daarmee de positie van onze klanten - om de waarde uit bedrijfsdata te halen."

Collibra’s toewijding om Data Intelligence mogelijk te maken en de kwaliteit van zakelijke beslissingen op basis van data te verbeteren voor haar 450 klanten, wordt verder ondersteund door deze financiering. Het productaanbod van Collibra helpt organisaties bij het aanpakken van een groot aantal zakelijke uitdagingen, waaronder privacy en gegevensbescherming, compliance en risicobeperking, operationele efficiëntie en kostenreductie.

Partners