30-03-2020

Nippur biedt gratis WhatsApp-analyse

Deel dit bericht

Heb je altijd al het vermoeden gehad dat die ene vriend of collega altijd het laatste woord wil hebben in een WhatsApp-groep? Ben je benieuwd welke emoji's het meest worden verstuurd? Of wie het meest op wie reageert? Dit zijn allemaal vragen waarop nu het antwoord is te krijgen door de WhatsApp-analyse van Nippur.

Het idee is een paar maanden geleden ontstaan toen data scientist Tim Hanssen van Nippur een quiz wilde maken voor een retrospective in zijn scrumteam. Het viel op dat sommige teamleden regelmatig via een WhatsApp-bericht lieten weten dat ze net op tijd (of niet) op kantoor zouden zijn voor de stand-up. En zo ontstond het ludieke idee van de analyse in quizvorm.

De dataverzameling is eenvoudig: gewoon een export vanuit de WhatsApp-chat. De volgende stap is dataprofiling en preparatie. En dan blijkt bij zoiets eenvoudigs als WhatsApp dat er toch minstens 36 verschillende dataformats moeten worden verwerkt. Verder is het een kwestie van creativiteit. Wat zou je allemaal willen weten? De Nippur WhatsApp-analyse geeft antwoord op 25 vragen.
Whatapp_Grafiek_voorbeeld_s.pngDe preparatie en analyse is reeds geprogrammeerd in R en gevisualiseerd met Shiny. Het enige wat een gebruiker nog hoeft te doen is de chat exporteren en hij kan aan de slag. Uit ervaring blijkt dat het erg leuk is de resultaten te delen met een WhatsApp groep of te gebruiken als quiz.

Analyseer hier jouw WhatsApp-chats.

Company:

Nippur

Partners