23-03-2020

Databricks verbetert security Unified Data Analytics Platform

Deel dit bericht

Databricks kondigt nieuwe functies binnen haar Unified Data Analytics Platform aan, die zorgen voor verbeterde securitycontroles en die proactieve beheer- en automatiseringsmogelijkheden bieden voor de gehele levenscyclus van data en machine learning.

Nu datateams steeds vaker met analytics- en machine learning (ML) applicaties gaan werken, moeten ze de mogelijkheid hebben om op grote schaal veilig gebruik te maken van data. Dit is complex en kent risico’s, zeker wanneer er in een multicloud-omgeving wordt gewerkt. Securitymaatregelen zijn gefragmenteerd, waardoor het lastig is het bedrijfsbrede toegangsprotocol uit te breiden. Bovendien is securitybeheer vaak reactief en inefficiënt en worden processen zoals gebruikersbeheer handmatig uitgevoerd: een tijdrovend karwei. Het Unified Data Analytics Platform van Databricks pakt deze uitdagingen aan door organisaties te helpen al hun gebruikers en gegevens samen te brengen in een eenvoudige, schaalbare en veilige dienst die gebruik kan maken van de oorspronkelijke mogelijkheden van meerdere clouds.

"De grootste uitdaging voor organisaties vandaag de dag is het selecteren van een enterprise platform dat alle beschikbare data en alle mensen die daarmee werken kan beheren, zowel nu als in de toekomst", zegt David Meyer, Senior Vice President Product Management bij Databricks. "Databricks is het enige platform dat met succes de enorme schaal en eenvoud heeft bereikt die ondernemingen in staat stelt om data, bedrijfsanalyses en machine learning in de hele organisatie te ontsluiten. Wij zetten ons in om dit voor onze klanten mogelijk te blijven maken, ongeacht of en hoe hun cloudstrategie zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Deze nieuwe functies zijn een goed voorbeeld van hoe we dat doen."

De verbeterde functies van het Databricks platform maken onder meer de volgende zaken mogelijk:
• Cloud native security - Bedrijven kunnen al gebruikmaken van een volledig beheerde SaaS-service zonder de controle over hun gegevens te verliezen, door Databricks clusters binnen hun cloudaccount uit te voeren. De toevoeging van herroepbare data-encryptiesleutels die eigendom zijn van de klant, en aangepaste privénetwerken om de clusters uit te voeren, stelt klanten in staat om afgenomen diensten verder af te stemmen op hun unieke bedrijfs- en compliance-eisen.
• Eenvoudig en proactief beheer - Om honderden teams met duizenden gebruikers te kunnen ondersteunen die honderdduizenden berekeningen creëren, zijn zichtbaarheid en controle van cruciaal belang. Voor volledige transparantie kunnen organisaties nu alle activiteiten in hun account controleren en analyseren, richtlijnen voor gebruikers opstellen, het budget controleren en de infrastructuur beheren.
• Automatisering op schaal - Met een API-gestuurde aanpak stelt Databricks klanten nu in staat om snel analyses en ML te produceren met CI/CD (Continuous Integration and Continuous Delivery). Met de toevoeging van Git-ondersteuning, API's voor alles van gebruikersbeheer, werkplekvoorziening en clusterbeleid tot applicatie- en infrastructuurmonitoring, kunnen DevOps teams de hele data- en ML-levenscyclus automatiseren.

Partners