20-02-2020

Toucan Toco krijgt 12 miljoen euro van Capgemini en ISAI

Deel dit bericht

Capgemini en ISAI hebben via hun gezamenlijke investeringsfonds ISAI Cap Venture aangekondigd dat zij hun eerste minderheidsinvestering hebben gedaan in Toucan Toco; dit maakt deel uit van een financieringsronde van 12 miljoen euro, geleid door Balderton Capital.

“Het aantrekken van een veelbelovende startup als Toucan Toco, kort na de lancering van het fonds, bevestigt dat het bundelen van de krachten tussen een professionele durfinvesteerder en een sterke businesspartner een goede waardepropositie is“, aldus Lucia Sinapi-Thomas, Managing Director van Capgemini Ventures.

In een Business Intelligence-markt die tegen 2025 naar verwachting bijna 150 miljard dollar zal bedragen, zullen data steeds crucialer worden voor het nemen van strategische beslissingen. In deze context zal de behoefte aan een beter begrip van de eigen operatie en daarmee gerelateerde indicatoren de kern vormen van grote transformatieprojecten die door CxO’s worden aangestuurd. Toucan Toco, opgericht in 2014 en sindsdien zelf-gefinancierd, is een belangrijke speler in de data-industrie geworden. Als expert in data storytelling, biedt Toucan Toco eenvoudige en collaboratieve toepassingen om kennis te delen met zakelijke gebruikers op alle niveaus van het bedrijf, de toegang tot complexe gegevens binnen het bedrijf te democratiseren en de besluitvorming te vergemakkelijken.

Etienne Piollet, Vice President bij Capgemini Invent en Toucan Toco Business Sponsor, is verheugd om te investeren in Toucan Toco. “We weten dat hun waardepropositie Capgemini Invent in staat zal stellen om een diepere samenwerking met onze klanten te creëren, door de werkelijke waarde van data te ontsluiten en grote transformatieprojecten te versnellen. De oplossing van Toucan Toco is een perfecte aanvulling op de aanpak en expertise van Capgemini op het gebied van innovatie.”

Integratie in Insights & Data aanbod
Capgemini en Toucan Toco hebben al samengewerkt aan projecten voor gezamenlijke klanten. Naast deze investering zal Capgemini de oplossing van Toucan Toco integreren in haar internationale Insights & Data aanbod, ter ondersteuning van wat de strategische ambities van de start-up, die wil groeien in Europa en de Verenigde Staten.

“Door het democratiseren van data storytelling heeft Toucan Toco de afgelopen 5 jaar laten zien dat het een van de belangrijkste spelers in de software markt is. We zijn trots op ons succes en op het feit dat we het eerste bedrijf zijn dat door het ISAI Cap Venture fonds is gekozen om in te investeren. Dit partnerschap is een van de belangrijkste pijlers die ons zal helpen om de groei te versnellen in Frankrijk, maar ook in Europa en in de Verenigde Staten,” zei Baptiste Jourdan, Toucan Toco’s mede-oprichter en VP Europe, verantwoordelijk voor allianties.

Partners