29-01-2020

Attunity Solutions na merkwijziging onderdeel van Qlik Data Integration platform

Deel dit bericht

Qlik heeft de formele merkwijziging van het Attunity-merk en de data-integratieproducten in het Qlik-merk aangekondigd. Deze merkwijziging is van toepassing op elk product dat Qlik in 2019 van Attunity heeft gekocht en nu is geïntegreerd in de algehele strategie van Qlik op het gebied van data-integratie.

Met de overname van Attunity evolueerde Qlik verder dan analytics door een robuust data-integratieplatform in te bouwen. Aanvankelijk behield Qlik in 2019 het merk Attunity als een divisie van Qlik, zodat klanten en partners zich ervan bewust werden dat Attunity deel uitmaakte van het bedrijf. De aankondiging van de merkevolutie weerspiegelt de positie van Qlik in zowel de data-integratie- als de analytics-markt, met twee verschillende platformaanbiedingen: Qlik Data Integration en Qlik Data Analytics.

Qlik zal de data-integratieproducten onafhankelijk ondersteunen, in heterogene omgevingen, maar ook naadloze integratie in de datapijplijn creëren om de datatoegang en -analyse voor klanten te vereenvoudigen en te versnellen. Qlik verwacht de waarde van de investeringen van klanten in deze producten te verhogen, door integratie en interoperabiliteit te verbeteren.

Het Data Integration-platform van Qlik bestaat nu uit:
• Qlik Replicate (voorheen Attunity Replicate)
• Qlik Enterprise Manager (voorheen Attunity Enterprise Manager)
• Qlik Compose (voorheen Attunity Compose)
• Qlik Gold Client (voorheen Attunity Gold Client)
• Qlik Data Catalyst

Meer informatie: Qlik Data Integration Platform

Partners