27-01-2020

Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity Amsterdam eerste beursgenoteerde accelerator

Deel dit bericht

Startupbootcamp Amsterdam heeft haar FinTech & CyberSecurity accelerator (SBC Fintech Amsterdam 1921 B.V.) genoteerd aan Nxchange, een nieuwe generatie effectenbeurs op het Rabo&Crowd platform. De initiatiefnemers hebben eind vorig jaar ruim 2,3 miljoen euro opgehaald bij particuliere investeerders en bedrijven, wat resulteerde in de notering per 16 december 2019. Met deze investering gaat het 2020 FinTech & CyberSecurity programma nu van start met negen veelbelovende startups.
 
Een breed publiek heeft voor 2,325 miljoen euro in het FinTech & CyberSecurity accelerator programma geparticipeerd. Aan dit programma zijn als aandeelhouder ook Rabobank, BNP Paribas, Banca Sella en Epiphanic verbonden. Daarnaast zijn Hakrinbank, Comsec en Capgemini als partner verbonden. Waar voorheen alleen professionele investeerders in de accelerator-programma's van Startupbootcamp konden investeren, kreeg nu een breder publiek de kans om mee te doen, mede dankzij Rabo&Crowd. SBC Fintech Amsterdam 1921 B.V. is het eerste mede door particulieren gefinancierde accelerator-programma ter wereld. Medeoprichter van Startupbootcamp Ruud Hendriks is trots dat zoveel participanten hun interesse in het programma hebben getoond. “Het is uniek dat een accelerator-programma particulier wordt gefinancierd.”
 
De FinTech & CyberSecurity accelerator verstrekt 15 duizend euro aan iedere geselecteerde startup. SBC Fintech Amsterdam 1921 B.V. streeft ernaar haar belang in de startups binnen zeven jaar weer te verkopen. Gedetailleerdere informatie over de Nxchange notering is hier te vinden.
 
Negen internationale startups geselecteerd
Na afloop van een wereldwijde tournee van enkele maanden langs alle belangrijke financiële hoofdsteden, heeft Startupbootcamp negen internationale teams geselecteerd; Dakko Loans, Doni Inc., CLL Technologies Ltd/Loyalize, Risk Priorities Inc., Tytonical, Uniqul Technologies BV, Locumento OÜ/Volo, Wajenzi Fund and White Swan Global, Inc. Op 13 januari 2020 startte deze eerste groep die het programma in april 2020 zal beëindigen. Hendriks: “We zijn nu met negen startups met het 2020-programma van start gegaan maar in de komende drie jaar, tot en met 2022, zullen we in totaal dertig startups uit de FinTech & CyberSecurity sector versneld laten groeien, in ruil voor 6 tot 8 procent van hun aandelenkapitaal.”
 
Jaarlijks worden ongeveer tien startups gekozen uit de vele honderden die zich voor het FinTech programma van Startupbootcamp aanmelden. Startupbootcamp zal deze startups intensief begeleiden, ze in contact brengen met haar netwerk van tientallen grote ondernemingen en toegang verschaffen tot vele honderden mentoren. Na drie maanden intensieve training en begeleiding worden de startups geholpen om vervolgfinanciering op te halen en worden zij onderdeel van het Startupbootcamp alumni-netwerk.
 
De eerste negen startups in het Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity 2020 programma zijn:
Dakko Loans (Singapore) - Snel krediet voor zorg op aanvraag.
The Doni (Nederland) – Bereik uw spaardoelen sneller door geld te verdienen met uw persoonlijke gegevens.
Loyalize (Verenigd Koninkrijk): Retailers in staat stellen loyaliteitsprogramma’s te integreren met PoS.
Risk Priorities (Verenigde Staten van Amerika): Digitale Transformatie van Risk & Compliance.
Tytonical (Verenigd Koninkrijk): Omnichannel personalisatie en betalingen combineren.
Uniqul (Nederland): Retail betalingen met gezichtsherkenning.
Volo (Kroatië, Estland): Beter en sneller kostenbeheer.
Wajenzi Fund (Nederland): Het eerste investeringsplatform voor immigranten.
White Swan (Verenigde Staten van Amerika, Zweden): Toekomstig spaargeld en inkomsten verzekeren met een permanente levensverzekering.
 
Na afronding van het programma in het voorjaar van 2020 komen de startups in de schijnwerpers van de fintech- en cybersecurity-sector. Daarna worden ze blijvend ondersteund door het Startupbootcamp wereldwijde alumni-groeiprogramma, dat meer dan 900 startups over de hele wereld verbindt.

Partners