24-01-2020

Qlik neemt RoxAI over voor uitbreiding AI-mogelijkheden van Qlik Sense

Deel dit bericht

Qlik heeft de overname aangekondigd van RoxAI en haar Ping intelligente alarmeringssoftware. Hiermee kan Qlik mogelijkheden voor self-service alarmering- en workflowautomatisering bieden, om data realtime proactief te volgen en te beheren voor sneller inzicht bij beslissingen.

Organisaties willen hun bedrijfswaarde via data versnellen, maar deze veranderen echter altijd. De intelligente self-service meldingen van Ping, geïntegreerd in het analyseplatform van Qlik, kunnen gebruikers via mobiele, e-mail en sociale kanalen onmiddellijk op de hoogte brengen van wijzigingen in hun data en de context, waardoor beslissingen onmiddellijk worden geactiveerd. Met Ping kan elke gebruiker zijn eigen geavanceerde waarschuwingen rond zijn eigen gebruiksscenario's ontwerpen en maken - op basis van bestaande dashboards en data - zonder een ontwikkelaar of beheerder nodig te hebben.

Volgens CEO Mike Capone van Qlik is de beperking van de meeste analytische dashboards en applicaties, dat je daar naartoe moet gaan om te weten wat er gebeurt of wat er is veranderd. “Wat we nodig hebben, is volledige cyclusintegratie tussen datawijzigingen, analyses, waarschuwingen en meldingen die onmiddellijk naar gebruikers of andere systemen worden verzonden. De combinatie van Qlik Data Integration, Qlik Data Analytics en nu RoxAI en Ping biedt klanten een realtime cyclus die acties aanstuurt.”

Volledige workflow
Moderne data-analyse omvat een volledige workflow, van data preparation en -integratie (Qlik Data Integration) tot AI-gestuurde inzichten (Qlik Sense) tot het delen en operationaliseren van bevindingen. Met Qlik Insight Bot vergroot Qlik het vermogen om data in een workflow te verkennen via conversational analytics. Met RoxAI en Ping breidt Qlik de mogelijkheid uit om real-time, datagestuurde inzichten te leveren.
In de toekomst is Qlik van plan Ping te integreren met workflow- en robotic process automation (RPA) oplossingen via API's. Verder zijn verbeteringen gepland om de mogelijkheid van proximity-based alerts op te nemen, waarbij een online winkelverkoper bijvoorbeeld een regionale manager met prestatie-inzichten automatisch kan waarschuwen als deze bij de winkellocatie aankomen.

Ping kan de informatie voor analyticsgebruikers vergroten door:
- Ontwerp en creatie van self-service alerts rechtstreeks in een analytics dashboard
- Geavanceerde beheerde alarmering op basis van statistische trends en evaluatie van outliers
- Vooraf bepaald of ad hoc delen van meldingen met collega’s, rechtstreeks vanaf mobiel of e-mail
- Tijdgebaseerde trendevaluatie met een historische repository van metrieken
- Begeleide live data-verkenning via mobiel of desktop op basis van alerts die verder gaan dan initiële datarapportage, om onmiddellijk actie te ondernemen

Ping is per direct beschikbaar en wordt in de eerste helft van 2020 aangeboden als een Qlik-oplossing. Door deze mogelijkheden te integreren met Qlik Cloud Services en workflows te triggeren binnen third-party automatiseringstechnologieën, levert Qlik een end-to-end oplossing om de bedrijfswaarde door gebruik te maken van data te verhogen.

Meer informatie: Qlik

Partners