23-01-2020

ideiio kiest Distology voor introductie op BeNeLux-markt

Deel dit bericht

Met het Engelse ideiio brengt distributeur Distology een betaalbaar platform voor Identity Governance and Administration (IGA) op de markt. ideiio is een nieuwe naam in de branche, maar het IGA-platform zelf bestaat al veel langer.

Volgens CEO Tom Eggleston van ideiio is ideiio pas sinds februari 2019 op de markt, maar de oplossing zelf bestaat al veel langer. Het was altijd onderdeel van ProofID, een consultancybedrijf uit de regio Manchester. Het platform werkte feitelijk zo goed dat het het verdiende als stand-alone oplossing op de markt te worden gebracht.” Dat deze beslissing is genomen heeft te maken met bestaande markt voor Identity Governance and Administration (IGA). De oplossingen die worden geboden zijn maar voor een beperkte groep ondernemingen interessant.
Eggleston: “Ze zijn, kortweg gezegd, nogal prijzig. We zagen dat anderen zich uitsluitend richtten op de Fortune 500 en niet op de veel grotere groep die daaronder zit, die werd eigenlijk nauwelijks bediend. En dat is vreemd, want die hebben ook te maken met internationale ontwikkelingen als PSD2 en andere richtlijnen. Met andere woorden: ook voor die organisaties is IGA van essentieel belang. Wij zorgen er met ideiio voor dat het voor die organisaties bereikbaar is, financieel, maar ook qua handling.”

Voor de mid-market gaat het niet alleen om een lage aanschafprijs volgens Eggleston. “Ook om een eenvoudige implementatie. We hanteren daarbij de 80-20 regel: het is out-of-the-box voor 80 procent gebruiksklaar. In de praktijk beteken dat, dat je geen grote IT-afdeling aan het werk hoeft te zetten en dat ideiio binnen dagen of weken volledig operationeel is, in plaats van met maanden. Met onze keuze voor Distology als distributeur denken we een goede keuze te hebben gemaakt voor onze volgende stap naar de Benelux en Noord-Europa. In Engeland werken we uitstekend met ze samen, we verwachten in Nederland hetzelfde.”

Perfecte combinatie
Hans Maatkamp, managing director Distology Nederland, is blij met het IGA-platform van ideiio: “ideiio en Okta combineren perfect en zorgen samen voor een compleet Identity Access Management. We merkten eerder dat projecten met Okta vertraging opliepen omdat er geen geschikte IGA kon worden gevonden, of alleen een oplossing die buiten het budget viel. Met ideiio is dat geen probleem meer, Identity Access Management brengen we binnen bereik van het mkb, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.”

Partners