21-01-2020

Puur Data haalt ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging

Deel dit bericht

Analytics-aanbieder Puur Data uit Ede mag zich voortaan ISO 27001 gecertificeerd noemen. Puur Data voldoet hiermee aan de internationale standaard voor informatiebeveiliging, vastgesteld door een onafhankelijke beoordelaar.

Vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische informatie en gevoelige klantdata is hiermee bij Puur Data aantoonbaar geborgd. Sinds de invoering van de nieuwe privacywetgeving AVG staat cybersecurity in het middelpunt van de belangstelling. Puur Data heeft veel te maken met gevoelige klantgegevens. Een datalek kan grote gevolgen hebben uit oogpunt van concurrentie of omdat de informatie persoonsgegevens bevat. “Met deze certificering laten wij zien dat wij processen rondom informatiebeveiliging goed hebben ingericht. Dat is belangrijk voor onze klanten en voor onszelf”, zegt Marco van den Brandhof, managing director van Puur Data.

Volgens Van den Brandhof willen klanten steeds vaker en beter inzicht hebben in hoe de beveiliging van hun data is geregeld. Dit geldt met name voor degenen die ondersteuning krijgen van Puur Data bij het opzetten van een Elastic-omgeving. “Voor Elastic-gebruikers is databeveiliging altijd een thema”, zegt Van den Brandhof. Hij is blij met de ISO 27001-certificering. “Klanten die op zoek zijn naar zekerheid kunnen er nu eens temeer van op aan dat Puur Data goed en vertrouwelijk met informatie omgaat.”

Partners