14-01-2020

Cloudera benoemt Robert Bearden tot president en CEO

Deel dit bericht

Cloudera heeft de benoeming aangekondigd van Robert Bearden als President en Chief Executive Officer. Hij volgt Martin Cole op, die per 1 augustus 2019 aantrad als interim CEO.  

Volgens Martin Cole, voorzitter van de raad van bestuur en interim CEO, is Robert Bearden een waardevolle steun voor Cloudera geweest bij het verfijnen van de strategie na de fusie en de positionering voor de hybride en multi-cloud. "Zijn uitgebreide branchekennis, unieke klantinzichten en zeer relevante CEO-ervaring maken Rob de natuurlijke keuze om Cloudera naar toekomst te leiden."

Data lifecycle beheren
Bearden zelf verklaart verheugd te zijn om CEO van Cloudera te worden en de volgende fase van groei als enterprise data cloud-bedrijf te leiden. “Als bestuurslid ben ik betrokken geweest bij het leiderschapsteam over de visie en strategie van het bedrijf. Ik ben volledig toegewijd aan die strategie en vertrouw erop dat ons team onze groei-initiatieven zal blijven uitvoeren. Er is een enorme markt voor bedrijfsoplossingen die de volledige data lifecycle beheren in elke cloud of datacenter. Het nieuwe Cloudera-dataplatform stelt ons in staat meer van deze mogelijkheden voor snelle groei te benutten.”

Bearden is een ervaren enterprise software executive. Hij was mede-oprichter en CEO van Hortonworks, een beursgenoteerd open sourcebedrijf dat in 2019 fuseerde met Cloudera. Hij was ook President en COO van SpringSource, een leverancier van open source ontwikkelaarstools, tot de overname door VMWare in 2009. Voordat hij bij SpringSource kwam, was Bearden Entrepreneur in Residence bij Benchmark Capital. Hij was ook COO van JBoss tot de overname door Red Hat in 2006.

Voorzitter van de raad van bestuur
Martin Cole gaat met pensioen en huidig ​​bestuurslid Nicholas Graziano neemt de taken van voorzitter van de raad van bestuur over. Kimberly Hammonds zal ook het bord verlaten. Graziano is sinds februari 2018 portefeuillemanager van Icahn Capital LP. Hij was eerder de Founding Partner en Chief Investment Officer van Venetus Partners LP. Graziano is momenteel lid van de raden van bestuur van Conduent Incorporated, Herbalife Nutrition Ltd., Herc Holdings Inc. en Xerox Corporation. "Namens de raad van bestuur zijn we Marty Cole en Kim Hammonds dankbaar voor hun jarenlange dienst als bestuursleden", aldus Graziano. “Bovendien danken we Marty voor zijn rentmeesterschap van Cloudera als interim CEO terwijl we de volgende leider van het bedrijf identificeerden. Ik kijk ernaar uit om samen met Rob, collega-bestuursleden en Cloudera-management te werken aan het vergroten van de bedrijfswaarde.”

Partners