13-01-2020

Toucan Toco stelt Yann Toutant aan als Country Manager Benelux

Deel dit bericht

Toucan Toco, aanbieder in data storytelling, heeft Yann Toutant benoemd tot Country Manager voor de Benelux. Toutant wordt onder meer verantwoordelijk voor het neerzetten van een sterke structuur zodat het bedrijf zijn groei-ambities in Noord-Europa kan verwezenlijken. Toutant was 9 jaar CEO van Econocom Nederland waar hij het bedrijf zowel organisch als middels acquisities uitbouwde. Daarnaast adviseert hij een aantal scale-ups en is hij voorzitter van de Franse Kamer van Koophandel.
 
De datavisualisatie apps van Toucan Toco zorgen ervoor dat zowel management als medewerkers inzicht krijgen in data om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Het van origine Franse bedrijf opende een jaar geleden een eigen kantoor in Nederland. Met de aanstelling van Toutant zet de organisatie een volgende stap in het ontwikkelen van de Noord-Europese markt.  

“Met zijn ruime ervaring als CEO van Econocom Nederland, het opschalen van organisaties en zijn kennis van het ontwerpen en begeleiden van digitale transformatie bij organisaties, is Yann de aangewezen persoon om onze Benelux-organisatie naar een volgende fase te leiden”, zegt Baptiste Jourdan, mede-oprichter en SVP Sales & Marketing van Toucan Toco. “We zijn dan ook trots hem hier te verwelkomen als Country Manager.”

Betere beslissingen nemen
“Elke ochtend als ik ga joggen, gebruik ik een app op mijn telefoon die me mijn prestaties van de dag laat zien en me helpt om deze te verbeteren. Maar als ik op kantoor aankom, heb ik te maken met lijvige rapporten die zijn ontworpen vanuit analyse-oogpunt en niet geschikt zijn voor besluitvorming”, vertelt Yann Toutant. “Bovendien zijn de data die nodig zijn om betere beslissingen te nemen vaak niet beschikbaar voor alle professionals die het bedrijf runnen, alleen voor de managers.”

De oplossingen van Toucan Toco sluiten volgens Toutant aan bij hetgeen bedrijven nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. “Ik kijk ernaar uit om samen met het team organisaties te ondersteunen met laagdrempelige oplossingen om data in handen te geven van de mensen die het nodig hebben. Het is geen groot ‘IT-project’, het is een app op je telefoon, zoals we tegenwoordig gewend zijn, het is makkelijk, snel en goedkoop. Hiervan zou ieder bedrijf moeten kunnen profiteren.”

12 miljoen euro groeikapitaal
Toucan Toco is opgericht in 2014 heeft inmiddels kantoren in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Italië en Amerika. Onder de ruim 100 klanten die gebruikmaken van de oplossingen van Toucan Toco bevinden zich onder meer Engie, Heineken, Sodexo en Renault Nissan. In november 2019 ontving het bedrijf in een eerste investeringsronde 12 miljoen euro groeikapitaal. Met het geld wil Toucan Toco onder meer de aanwezigheid in de Benelux-markt uitbreiden en de ambitie voor marktleiderschap verwezenlijken.

Meer informatie: Toucan Toco

Partners