09-12-2019

QA Services wijzigt naam in QA Consulting

Deel dit bericht

QA Consulting (Quality Assured Consulting) is de nieuwe bedrijfsnaam van QA Services. Deze nieuwe naam geeft een betere reflectie van de adviesdiensten die het bedrijf levert aan CIO's en IT-managers waarbij de businesscontext altijd het vertrekpunt is. Het bedrijf richt zich op business/IT alignment vraagstukken, binnen rijksoverheden en private ondernemingen, en alle veranderingen die hierbij komen kijken.

Met de lancering van de nieuwe naam breidt QA Consulting ook direct haar dienstenpakket uit. Naast de huidige strategische, financiële en ‘quality assurance’ dienstverlening, ondersteunt het bedrijf klanten nu ook met slagvaardige inrichting en besturing van digitale ketens (agile governance), vendor management en juridisch advies. Daartoe is het aantal consultants inmiddels het afgelopen jaar gegroeid naar twaalf adviseurs, waaronder twee juristen.

Tevens zal Jan Willem van den Bos per 1 januari worden benoemd tot Managing Partner. Samen met Reinout Dotinga, Maarten van Delden en Michiel van Hemert vormt hij de directie van QA Consulting, Van den Bos was hiervoor Commercieel Directeur bij Cegeka Nederland.

Kanteling van de IT-organisatie
Reinout Dotinga, Managing Partner bij QA Consulting, ziet dat steeds meer CIO’s en CDO’s hun IT-organisatie omvormen tot een aantal digitale ketens die elk een aspect van de business ondersteunen. "Deze kanteling van de IT-organisatie is noodzakelijk om de digitalisering van de business werkelijk door te voeren. Daarbij spelen de nodige strategische, inrichtings- en besturingsvraagstukken. Met de toegenomen dominantie van IT in het bedrijfsproces bepaalt IT dan ook steeds meer wat er bedrijfsmatig kan. Om onze klanten hierbij optimaal te kunnen adviseren is end-to-end expertise nodig. Onze jarenlange ervaring met de inrichting van digitale ketens en de impact die dit heeft op de organisatie, is daarbij essentieel. Daardoor zijn we goed in staat om organisaties te adviseren welke stappen nodig zijn om tot een succesvolle digitalisering te komen”, aldus Dotinga.

Partners