Dave Wells presenteert twee keynotes op DW&BI Summit 2020

Deel dit bericht

Dave Wells zal tijdens de Data Warehousing & Business Intelligence Summit op 25 en 26 maart 2020 twee keynotes presenteren: 'Cloud Data Warehousing: Planning for Data Warehouse Migration'; en de tweede congresdag 'Modernizing Data Governance for the Age of Self-Service Analytics'. Daarnaast presenteert hij een unieke post-conference workshop: Cloud Data Warehousing.

Dave Wells is Data Management Practice Director bij Eckerson Group, een onderzoeks- en adviesorganisatie voor data-analyse. Hij is een internationaal erkende thought leader op het gebied van datamanagement, een frequent spreker op conferenties en auteur van vakinhoudelijke artikelen. Dave biedt een uniek perspectief op datamanagement op basis van enkele decennia werkervaring met data in zowel technische als business functies.

Governance
In zijn eerste keynote Cloud Data Warehousing: Planning for Data Warehouse Migration geeft Dave Wells een overzicht van de voordelen, technieken en uitdagingen bij het migreren van een bestaand datawarehouse naar de cloud. De migratie van een bestaand datawarehouse naar de cloud is een complex proces van het verplaatsen van schema, data en ETL. Deze complexiteit neemt toe wanneer architecturale modernisering, herstructurering van het databaseschema of het opnieuw opbouwen van datapijplijnen nodig is.

In zijn tweede sessie Modernizing Data Governance for the Age of Self-Service Analytics vertelt Dave Wells waar governance in moderne data-ecosystemen past en toont hij de uitdagingen van data-ethiek en de rol van data governance bij het aangaan van die uitdagingen. In een wereld van self-service speelt elke belanghebbende bij een rol bij data governance. Waar het verzamelen van persoonlijke gegevens sneller gaat en er veel algoritmen zijn, is ethische begeleiding een essentieel onderdeel en een gebied waarin governance het voortouw moet nemen.

Verder verzorgt Dave Wells een unieke post-conference workshop: Cloud Data Warehousing. In deze praktische workshop beschrijft Dave Wells de voordelen, technieken en uitdagingen van het migreren van een bestaand datawarehouse naar de cloud. Hij zal een overzicht geven van de belangrijkste leveranciers van cloud-datawarehouses en een aantal technologieën onder de loep nemen die de pijn van een cloudmigratie kunnen verlichten. Praktische aspecten van migratie worden behandeld in een stapsgewijze aanpak.

Uitgebreid programma
De Datawarehousing & Business Intelligence Summit vindt plaats op woensdag 25 en donderdag 26 maart 2020 in het Van der Valk Hotel, Utrecht. De zevende editie van de DW&BI Summit biedt net als voorgaande jaren weer een uitgebreid tweedaags programma met lezingen door sprekers uit het Business Intelligence-vakgebied als Keith McCormick, Wayne Eckerson, Dave Wells, Nigel Turner, Rick van der Lans, Peter Boncz, Egge van der Poel, Antoine Stelma, Piethein Strengholt en Tim Schulteis. Wederom een ijzersterke line-up van sprekers die graag hun kennis en ervaring met u delen. Onderwerpen die eind maart aan bod zullen komen zijn onder andere Big Data, Analytics & Data Science, DataOps, Cloud-based Datawarehousing, Data Governance, DataVault, Data-architectuurkeuze.

Over DWBI Summit
De Datawarehousing & Business Intelligence Summit wordt jaarlijks georganiseerd door Adept Events en is inhoudelijk verbonden aan BI-Platform.nl.
Meer informatie: www.dwbisummit.com

Partners