20-11-2019

Qlik ondersteunt C40 Cities met Data Explorer-dashboards

Deel dit bericht

Qlik heeft in een samenwerking met C40 Cities verschillende datagedreven dashboards gelanceerd in de C40 Knowledge Hub. C40 Cities heeft gezamenlijk een aantal zogeheten Data Explorer-dashboards ontwikkeld om zaken als luchtkwaliteit, afval, transport en schone energie in de gaten te houden. Al deze dashboards zijn gebouwd op het data analytics-platform van Qlik.

De Data Explorer-toepassingen brengen belangrijke datapunten in kaart voor steden in het C40-netwerk en daarbuiten. Daarnaast monitoren ze wereldwijd de status van deze onderwerpen. Door deze dashboards te gebruiken, kunnen steden de besluitvorming verbeteren en beleid en investeringen aanjagen die nodig zijn om de catastrofale klimaatverandering te voorkomen.

De C40 Knowledge Hub is een online platform dat inzichten en praktische bronnen combineert met de beste ervaringen van steden die vooroplopen in klimaatactie. Met de Knowledge Hub, in combinatie met de Data Explorer-applicaties van Qlik, hebben steden toegang tot beleidsnotities, technische hulpmiddelen, de meest actuele data en onderzoeken en een reeks case study's. Deze middelen helpen hen om snel en op grote schaal actie te kunnen ondernemen.

Partners