04-11-2019

SAS helpt e-health hub Memory Lane om generaties te verbinden

Deel dit bericht

Memory Lane, een initiatief van Roxelane, heeft SAS geselecteerd als technologiepartner voor haar e-health hub. Memory Lane helpt de zorg op afstand te verbeteren en eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Via de tablet van Memory Lane kunnen ouderen op een laagdrempelige manier contact onderhouden met hun familie, vrienden en zorginstellingen.

Jongere generaties zijn gewend om online en op afstand te communiceren, terwijl ouderen soms moeite hebben om de laatste digitale ontwikkelingen te volgen en hierdoor in een isolement kunnen raken. Het team van e-health hub Memory Lane heeft de handschoen opgevat om beide generaties te verbinden.

Op basis van een touch screen-tablet is een oplossing gebouwd die op een slimme en toegankelijke manier kan bijdragen om vele e-health innovaties te verbinden, te implementeren én grootschalig in te zetten bij vele generaties thuis. Daarnaast biedt Memory Lane ook rechtstreekse verbindingen met professionele zorgpartijen. Hierdoor helpt het zorg op afstand verbeteren, en eenzaamheid bestrijden.

Memory Lane heeft ervoor gekozen om het SAS Platform (VA op Viya), Model Management en Decision management in te zetten om te zorgen voor kwalitatief goede data-analyses, het waarborgen van de privacy van de gebruikers én de veiligheid van de data.

Slimme alarmeringen
Volgens Pieter Hasenaar, Managing Partner bij Memory Lane, biedt de samenwerking met SAS nieuwe mogelijkheden voor Memory Lane: “Binnen het ecosysteem van de zorg speelt technologie een steeds belangrijker rol. Met de mogelijkheden op het gebied van artificial intelligence en data-analyse kan SAS ons helpen nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor Memory Lane. Dat kan variëren van playlists voor individuele gebruikers tot en met slimme alarmeringen voor hulpdiensten.”

Heere Blokhuis, Country Leader SAS Nederland, is blij te mogen bijdragen aan het Memory Lane-inititiatief. “Dit inititiatief verbindt heel veel mensen met elkaar. Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem, dat laat ook de Gezondheidsmonitor van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport zien. Via de e-health hub van Memory Lane dragen we er aan bij dat ook zij ‘connected’ kunnen blijven.”

Partners