29-10-2019

Databricks krijgt investering van 400 miljoen dollar

Deel dit bericht

Databricks maakt een investering van 400 miljoen dollar bekend die de groei van het bedrijf en klantadoptie zal ondersteunen. Deze Serie F-ronde, geleid door het Late Stage Venture Fund van Andreessen Horowitz, is bedoeld om innovatie te versnellen en wereldwijd uit te breiden, en waardeert Databricks op 6,2 miljard dollar.

Databricks heeft het afgelopen jaar de jaarlijks terugkerende omzet met een factor van ruim 2,5 zien groeien en ontwikkelde zich binnen vier jaar tijd van bijna geen omzet naar een omzet van 200 miljoen dollar. De nieuwe investering maakt het mogelijk dat het bedrijf de R&D-activiteiten opschaalt en haar wereldwijde uitbreiding kan voortzetten.

Investeerders die hebben deelgenomen aan deze investeringsronde zijn onder meer Alkeon Capital Management, Andreessen Horowitz, fondsen en klanten die door BlackRock Inc. worden beheerd, Coatue Management, Dragoneer Investment Group, Geodesic, Green Bay Ventures, Microsoft Corporation, New Enterprise Associates (NEA), fondsen en klanten die worden geadviseerd door T. Rowe Price Associates Inc. en Tiger Global Management.

Partners